Suppe med kylling og kokos (Tom Kha Gai)

Suppe med kylling og kokos (Tom Kha Gai), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingestrimler

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
5 cm.stykke galangal
5 dl.kokosmælk
2.5 dl.kyllingefond
3 fileter af kyllingebryst skåret i tynde strimler
1–2 tsk.finthakket rød chili
2 spsk.fiskesauce
1 tsk.farin
7 g.friske korianderblade
 friske korianderkviste til serveringen
 
Opskrift:
Skræl galangalstykket og skær det i tynde skiver. Bland galangal, kokosmælk og kyllinge fond i en mellemstor gryde. Bring det i kog og lad det simre uden låg ved lav varme i 10 minutter, rør en gang imellem.

Kom kyllingestrimler og chili i gryden og lad det simre i ca. 10 minutter, vær sikker på at kyllingekødet er gennemstegt. Rør fiskesauce og farin i. Tilsæt korianderblade og server suppen med det samme pyntet med friske korianderkviste.


karakterer:
Opskriften er vist 35112 gange,
og udskrevet 882 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Benedikte  -  2010-04-04 15:29:20
Det er også et hit med kaffirlime-blade i - sammen med de ingredienser, de andre har nævnt. Det smager lækkert!

laura  -  2007-01-17 18:53:40
Hmm i den opskrift jeg har skal der også tom kha pasta i finthakket ingefær og endlig mere en 7 gram koriander gerne et helt bundt eller to og finthakket forårsløg

bricha  -  0000-00-00 00:00:00
man kan også bruge tørret galanga, det skal så koge noget længere end den friske

  -  0000-00-00 00:00:00
tips: citrongræs og limeblade højner oplevelsen