Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Syrlig rabarberkage med nøddemarengs

Syrlig rabarberkage med nøddemarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
½ kg.rabarber
1 dl.sukker
1 vanillestang, kornene heraf
 
 Dej:
175 g.smør
2 dl.sukker
1 æg
3 æggeblommer (gem hviderne)
175 g.mel
1 tsk.bagepulver
 
 Marengs:
3 æggehvider
150 g.flormelis
100 g.groft hakkede valnødder
 
 kold flødeskum
 
 
Opskrift:
skær et halvt kilo rabarber i to centimeter lange stykker og varm dem langsomt op til kogepunktet i en gryde sammen med en deciliter sukker og korn fra en vanillestang.
Afkøl.

Til dejen røres 175 gram smør og to deciliter sukker sammen. Tilsæt et helt æg og tre æggeblommer (gem hviderne). Bland 175 gram mel og en teskefuld bagepulver og kom det i dejen, der røres igennem. Hæld rabarberne i. Fordel dejen i et stort, smurt ildfast fad eller en stor tærteform.

Til marengs:
pisk de tre æggehvider næsten stive og tilsæt gradvis 150 gram flormelis under vedvarende piskning. Vend 100 gram groft hakkede valnødder i massen og fordel den jævnt oven på dejen. Bag kagen nederst i ovnen ved 180 grader i 40-45 minutter. Varmluftovn duer ikke, for marengsen bliver for hurtigt mørk. Den skal være lysebrun. Spises lun med kold flødeskum.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9939 gange,
og udskrevet 326 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu