Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bobotie 02

Bobotie 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefars

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.hakket Hjortekød
2 storeløg
1 håndfuldrosiner
1 håndfuldtørrede abrikoser
 
 Øvrige:
2 æg
2 dl.citronsaft
1 spsk.Karry
1 spsk.gurkemeje
2 tsk.salt
3 skiverfranskbrød
2 dl.mælk
1 dl.hvedemel
 citronblade eller evt. laurbærblade
 
 Æggeblanding:
1 dl.mælk
1 æg
1 tsk.karry
1 knivspidssalt
 
Opskrift:
Hakkekødet brunes i en god portion smør, indtil kødet er løst, som til millionbøf. Løgene hakkes og blødgøres med smør i en gryde, men uden at brune. Bland de to dele i en skål. Tilsæt dernæst rosiner og tørrede abrikoser efter smag.

Øvrige ingredienser:
Nu blandes de øvrige ingredienser i en separat skål, og hældes over kødet og de bløde løg. Sørg for at røre længe i blandingen, så krydderierne bliver godt fordelt rundt i dejen. Blandingen hældes derefter i en smurt form. Undlad at fylde formen helt op til toppen. Til slut stikkes sammenrullede citron eller laurbærblade lodret ned i dejen. Retten bages nu i ovnen ved 80 grader i en god halv times tid.

Æggeblanding:
Bland til slut mælk, æg og karry og hæld oveni formen, hvorefter den bages i endnu ca. 10 min. indtil æggeblandingen er gennembagt. Retten kan fint dybfryses, men da bør der tilsættes lidt ekstra krydderier, og bagningen foretages først efter optøningen.

Retten serveres med frisk salat, bestående af bananer og friske ananasstykker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 32972 gange,
og udskrevet 1018 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Britta Andersen  -  2012-05-16 15:09:36
simpelhen suveræn, min jægersmand elsker det med hakket hjortekød, vi har også med super resultat lavet den med hakket laksekød til min svigerdatter som er vegetar, det var et hit, som skal prøves igen idag. super super

Cecilie  -  2009-09-25 18:39:15
Bobotie er en traditionel Sydafrikansk ret. Det smager himmelsk og er ikke så svær at lave!! Prøv den!

elin  -  0000-00-00 00:00:00
det bliver nok bedre ved 180 grader isf. : ovnen ved 80 grader

ulla  -  0000-00-00 00:00:00
Har fået retten i Sydafrika, dog lavet af lokalt antilopekød. Jeg var meget glad for at finde retten her, da den bare er SÅ god og nem at lave. 6 "piger" spiste godt men kun lidt over halvdelen. Kan simpelthen bare anbefales!