Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Homus

Homus, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Hummus

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3 dl.kikærter
½ dl.Olie (Koldpresset)
 saft af 1 citron
1 lilleløg
2 fedhvidløg
1 bundtpersille
 Tamari eller kinesisk soya
 frisk el. tørret/stødt chili
 evt. salt
 evt. Tahin (Sesampasta)
 
 Pynt:
 Peberringe og - eller radisser
 
 
Opskrift:
Dagen før, eller mindst 12 timer før skylles ærterne grundigt og sættes til opblødning i 1 liter vand i køleskabet.

Udblødningsvandet hældes væk. Ærterne koges i frisk vand ca. 1 time, afkøles let, puréres/hakkes i en blender eller køkkenmaskine.

Puréen røres lind med olie og citronsaft. Løget skæres i små tern. Hvidløget fint hakkes. Persillen hakkes. Ingredienserne blandes med puréen, og smages til med Tamari og krydderier. Er puréen for fast tilsættes lidt vand. Hummus bør have en smørbar konsistens, således at man kan lægge/smøre et tykt lag hummus på en skive grovbrød.

Forslag:
Hummus kan serveres i en skål, pyntet med peberfrugt og/eller radisser. Hertil serveres grovbrød.

Hummus er et sundt og nærende produkt, og egner sig glimrende i en pitabolle. Hummus kan holde sig i køleskab ca. 3 dage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (13 stemmer)

Opskriften er vist 32306 gange,
og udskrevet 797 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

S-Maria  -  2008-04-05 12:06:24
Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter på hummus, men den her slår dem alle! Smager rigtig rigtig godt... også som en slags dip til grøntsags snacks... :oD

Morten  -  0000-00-00 00:00:00
Dåsehomus røres op med lidt olivenolie, limesaft og eventuelt lidt sesamolie for at den bliver cremet :-)

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
med kikærter på dåse kan det da ikke betale sig at købe det færdigt. Smagen bliver heller aldrig ligeså god - synes jeg. Sidst: tamari/soya i en hummus??? Det er vist ikke særlig autentisk, er det?

marinabo  -  0000-00-00 00:00:00
jeg ville også gerne vide hvad med gør med en dåse homus som man købe for at den kan blive lige så cremet