Ovnbagt vildlaks med Hollandaisesauce

Ovnbagt vildlaks med Hollandaisesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Vildlaks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 vildlaks 1.5-2 kg i fileter med skind
 
50 g.smør/margarine
1 citron i skiver
1 dl.hvidvin
 lidt dild
 salt
 peber
 
 Sauce:
4 æggeblommer
2 spsk.vand
100 g.smør i terninger
 citronsaft
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg laksen med skindsiden nedad i smurt bradepande, kom smør/margarine citronskiver og dild på. Tilføj hvidvin og dæk bradepanden med alufolie. Stil den i ovnen ved 220 gr i 20 min.

Til saucen piskes æggeblommer og vand tykt over vandbad, tilsæt smør lidt efter lidt til en tyk, jævn sauce, som ikke må koge. Smag til med citronsaft, krydderier.





karakterer:
Opskriften er vist 34421 gange,
og udskrevet 1044 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-05-17 23:07:56
En lille detalje der kan gøre denne ret meget mere spændende: en spiseske trøffelolie og en kvart teske cayennepeber i saucen. Prøv det!

  -   2007-01-13 23:10:37
Fra optøet tilstand skulle min laksefillet på 600 gr have 50 minutter før den var god!