Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ølbrød

Ølbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Øl

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Surdej:
5 g.gær
3 dl.rød Tuborg
3 dl.sigtemel
 
 Dej:
2 1/2 tsk.salt
5-6 dl.sigtemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med øllet, der lunes til 35 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes og blandingen slås med en ske, til den er blank og sej. Surdejen dækkes og stilles til side i ca. 24 timer, hvorefter den æltes sammen med saltet og så meget af det resterende mel, som den kan tage.

Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lund sted i ca. 2 timer, hvorefter den slås ned og formes til to ovale brød, der sættes på en smurt bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.

Der snittes på langs på den ene side af brødet og pensles med øl og drysses med et tyndt lag sigtemel. Bages i en hed ovn, 275 grader, i ca. 30 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.2    (21 stemmer)

Opskriften er vist 15598 gange,
og udskrevet 159 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kim  -  0000-00-00 00:00:00
rød tuborg?findes ikke