Indebagt laks med mandelfars

Indebagt laks med mandelfars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fars:
100 g.selleri i tern
150 g.smuttede mandler
1 æg
1 bdt.basilikum
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Laks:
300 g.butterdej
700 g.lakseside
 æggehvide til pensling
 
 Sauce:
1 spsk.sennep ( evt. fiskesennep )
2 dl.fiskefond
2 dl.Cremefraiche 38%
0.25 bk.karse
 
Opskrift:
Mandelfars:
Selleritern koges møre i letsaltet vand og dryppes af. Mandlerne blendes sammen med æg, selleri, basilikum og fløde, Smages derefter til med salt og peber.

Laks:
Butterdejen rulles ud i en stor firkant. Laksen skæres ud i lange tynde skiver. Fyldet lægges lagvis : laks - mandelfars - laks; på den ene halvdel af firkanten, og den anden halvdel foldes henover. Kanterne bukkes omkring fyldet, presses med en gaffel og pensles med æggehviderne, eller evt. mælk. Laksen bages i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 20 - 25 min.

Sauce:
Sennep og fiskefond ( evt. fiskebouillon ) koges sammen, og blendes med creme fraiche. Der smages til med salt og peber, og karsen vendes i.

Anretning:
Den indbagte laks skæres i pæne stykker, og serveres med saucen samt årstidens grøntsager og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 9350 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu