Kalvebenet lægges i en gryde og dækkes med vand.
Når vandet koger, tilsættes 2 udskårne porrer plus gulerødder i passende stykker.
Der krydres med salt og peber.
Det hele koger op og skummes.
Skru ned og lad gryden simre i mindst 3 timer.
Lad fonden køle helt af, og fjern evt. fedt fra overfladen.
Suppen sies fra ben og grønsager.
Fasanerne barderes (pakkes ind) med spækskiverne og brunes i smør i en stor gryde.
Tilsæt et glas cognac og lad det koge helt væk.
Fond og fløde hældes ved til fasanerne er næsten dækkede.
Skræl skalotteløgene og kom dem i gryden.
Skru ned for blusset og lad retten simre.
Nu tilsættes der grapetonic, og gryden småkoger i ca. 45 min.
Prøv evt. med en strikkepind, om fuglene er møre.
Smag saucen til med ribsgelé, salt og peber.
Fjern spækket, og server retten med aspargeskartofler
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(7 stemmer)
Opskriften er vist 35226 gange, og udskrevet 1013 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider