Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt hare

Stegt hare, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2000 g.ung hare
8-10 tørrede enebær
3-4 flaskerlyst hvidtøl
100 g.røget spæk
4 spsk.margarine
 salt
 peber
¼ dl.piskefløde
 ribs eller rønnebærgele
 
Opskrift:
Læg den parterede hare i en skål af passende størrelse, de tørrede enebær knuses og drysses over. Hæld hvidtøllet over og læg en tallerken over , til at holde haren under øllet ved let pres.
Lad haren stå koldt og trække i øllet til næste dag. Vend den et par gange undervejs.

Tag forbenene fra, og kog dem af i en halv liter vand til bouillon. Tør ryggen og bagbenene af med lidt køkkenrulle og stik tynde strimler spæk jævnt over hele haren. Brug en spæknål, hvis man ikke har sådan en, kan man bruge en spids kniv.

Brun haren omhyggeligt i margarinen og drys med salt og peber. Spæd afkoget fra forbenene ved og lad haren småstege i 1 ¾ time eller til den er mør. Hæld fløden på, når haren har stegt ca. halvdelen af tiden.

Ryggen af haren er færdig efter ca. en time. Tag den op og hold den varm.

Sovsen sies og smages til med salt og peber og ribs eller rønnebærgele.

Skær filetterne af hareryggen, skær dem i pæne skrå skiver og arranger dem igen på rygbenet. Anbring ryggen på midten af et pænt ovalt fad. Tag benene ud af baglårene og skær dem i pæne stykker og placer dem rundt om ryggen. Hæld lidt sovs over kødet på fadet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (6 stemmer)

Opskriften er vist 24450 gange,
og udskrevet 492 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ael  -  2012-04-23 08:55:08
Hvordan tjekker man om det er en ung hare man har fået ram på.