Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vinsuppe og skinke

Vinsuppe og skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
75 g.byggryn
1 stangkanel
75 g.rosiner
75 g.svesker uden sten
75 g.korender
125 g.sukker
1/2 fl.ribssaft
1 fl.rødvin (og gerne lidt cognac / rom )
1 citron
1 kg.skinke
1 kg.kogeflæsk
 Salt
 peber
 
 
Opskrift:
Kog byggryn i ribssaften m/ kanel, tilsæt svesker, rosiner og korender, tilsæt rødvin (evt. lidt cognac) kom tynde skiver citron i, smages til med sukker.

Skinke og flæsk koges og skæres i tynde skiver, som serveres med flødestuvede kartofler og sennep, spises sammen med vinsuppen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 11292 gange,
og udskrevet 248 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

inga jensen  -  2020-03-11 10:25:31
Det hedder jo vinsuppe, men du har glemt vinen. Når det hele er klar hældes 1 fl rødvin i suppen, den må ikke koge. Og så spises retten også sammen med frisk bagt franskbrød med smør. Så er alle hverdags ingredienserne iklædt festtøj. Sådan blev det spist til dåb, bryllup høstfest eller begravelse i Sønderjylland nok mest i den sydvestlige del. Og stemningen var god med den varme VIN suppe.

Inge Lise Nielsen  -  2018-11-12 18:26:30
Sidst jeg fik vinsup var til en efterkonfirmation midt i 80-erne. Da var flæsket dog byttet ud med skinke og ostemadder på lyst brød. Det smagte nu også godt. Det blev da heller ikke ringere af at der også var rødvin i glassene.

Rosemarie Nielsen   -  2016-08-29 19:23:57
Meget lækker

Hjørnegården, Bredebro  -  2009-09-10 08:38:49
Hvert år afholder Plejecentret Hjørnegården et stort høstmarked. Her serveres Vinsup å flæsk til middag om aftnen. Vi har ofte snakket om vi skulle have en anden menu, men heldigvis er der ikke stemning for at ændre det. Vi har mange der kommer ude fra og spiser med , og vi har alle en festlig aften ud af det, med underholdning og højt humør.

Kaja  -  2009-01-02 10:39:48
Vi spiser denne ret hvert år mellem jul og nytår, ved min fætter i Dødstrup. Hvert andet år få vi pandekager til retten i stedet for skinke

Bjarne Rask  -  2008-04-04 18:57:28
Retten er en gammel Sønderjysk egnsret som blev serveret ved bryllup, sølvbryllup ol. Senere blev den ofte serveret i forbindelse med vinterens tærskning, hvor man ofte på de større gårde, i den forbindelse havde hyret daglejere sammen med det daglige folkehold. I min barndom i 60´erne blev retten serveret med paneret stegt skinke. Altså uden kogeflæsk

Sønderjyden  -  2007-08-13 15:10:15
Retten hedder vinsup å flæsk og er en sønderjysk egnsret. Oprindelig en bryllupsmiddag.