Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Vildtpate

Vildtpate, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrbov - Dyrebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Vildtpate, billede 4 Vildtpate, billede 1 Vildtpate, billede 2 Vildtpate, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.dyrekød( bov, hals ) + pæne reelle stykker kød.
500 g.flæskesmåkød
10 grønne oliven med rød peber
5 sorte oliver uden sten
1 bdt.timian
5 fedhvidløg
200 g.skatotteløg
1 dl.tør hvidvin (hvid portvin bedst)
4 hele æg
1 spsk.hvedemel
1 spsk.salt
2 tsk.peber
250 g.bacon. i tynde skiver
 
Opskrift:
Kødet køres 1 gang gennem maskinen sammen med sorte oliven.,timan hvidløg og skalotteløg.Hældes i en skål og æltes godt gennem med hånden. Hviler koldt ca 1 time.

De grønne oliven skæeres i ringe, blands i farsen sammen med æg, salt,peber,mel. Tilsæt hvidvinen og bland det hele forsigtigt sammen.

Terrinen beklædes med bacon, læg det sådan at kanten af terrinen er dækket. Derefter farsen, baconen,der ligger op over kanten, bøjes hen over farsen. Låg lægges over, eller staniol bindes over og terrinen sættes i en forvarmet ovn. 200 grader C. alm. ovn. ca 1,5 time. Er man ikke helt sikker på ovnens varme, er det klogt at sætte formen i vandbad. Den første halvdel ef stegetiden.

Den færdige pate afkøles helt, vendes forsigtigt ud af formen og skæres i tynde skiver. Pyntes evt med skiver af oliven.

Serveres med små grønne agurker,grøn salat, surbrød eller valnøddebrød, og en kold skummende ØL!!!!!!!!!! Pateen kan også glaseres med en kraftig sky, stivnet med husblas .


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 65402 gange,
og udskrevet 2491 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Robert Larsen  -  2017-02-11 18:51:46
Udmærket opskrift som giver et godt og smagfuldt resultat.. Kom nogle hele nøddekærner i som gav et dekorativt udseende på skiverne.. Bagte i brødforme og lod dem køle af til næste dag ... Enkelt at skære flotte skiver..

birthe   -  2011-12-15 18:58:40
jeg brugte hvid portvin, hvor jeg lagde forskellige krydderurter i:laurbærblade, rosmarin, timian, enebær, tørret ramsløg og salvie i. Urterne trak natten over. Rigtig godt.

Aage H  -  2009-03-15 19:49:55
En rigtig god opskrift. Vi tilføjede dog 60-70 g spæk, da vi brugte skinkefars.

kbkongstad  -  0000-00-00 00:00:00
lidt tør men ellers super!