Ice surprise (is med marengs)

Ice surprise (is med marengs), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde )

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Ice surprise (is med marengs), billede 4 Ice surprise (is med marengs), billede 1 Ice surprise (is med marengs), billede 2 Ice surprise (is med marengs), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lagkagebund
1 l.vanilleis
4 æggehvider
90 g.sukker
 evt.frugt (frosne hindbær el. jordbær er rigtig godt)
Opskrift:
Æggehviderne piskes meget stive, tilsæt derefter sukker. Læg lagkagebunden på et indfastfad. Skær isen (din favoritis kan også bruges!) i små stykker, læg stykkerne på lagkagebunden i et "bjerg". Jævn derefter marengsen udover isen. Det er meget vigtigt at marengsen dækker isen ALLE steder. P.s evt. frugt lægges sammen med isen, inden marengsen.

Serveres straks!!

Tips:

Desserten bages midt i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 6 - 7 minutter (ovnen skal have den rette temperatur fra starten), indtil marengsen er gylden.


karakterer:
Opskriften er vist 208952 gange,
og udskrevet 5270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ellen Risum  -  2021-06-21 17:48:06
Det er den nemmeste og hurtigste dessert at tilberede, og den smager skønt på en varm sommerdag.

DK  -  2021-06-14 11:20:15
Et par gode tips: Brug 2 lagkagebunde (eller hvis du vil have mere smag så brug ca 2cm høj sandkage/marmorkage som bund eller anden god kage som kan tåle lidt varme) Brug aldrig frosne bær... smager 100 gange bedre med friske bær & du undgår at bunden sejler i væde... Tip til marengs: kom en anelse vaniliesukker i og når den er pisket færdig rør evt. mandelflager i. Denne er nok lidt en luksus udgave: 2 lagekage bunde eller anden egent kage (som beskrevet ovenover) 100 g. marcipan 1 l. god is (alt kan bruges så er op til dit hømør hvad du vil bruge) ½ kg. frugt/bær som matcher isen Marengs: 6 æggehvider 1 tsk. med top vaniliesukker 100g sukker (melis) 50g flormelis 100g mandelflager Samling: 2 lagkage bunde (eller anden kage som du har valgt) rul marcipanen til en tynd pandekage og kom den oven på bundene & siderne kom så is og frugt/bær på (dog huske ca 4cm. fra kant så marengsen kan isolere mod varmen i ovnen) Smør den godt med et jævnt lag marengs. Bag til den er gylden.

Jytte rændgaard jensen  -  2017-08-08 09:06:41
Ser nogle læsere er bage for bakterier i æggehvider. Det er der ingen grund til. I de rå æggehvider findes bakteriedræbende stoffer også i ikke past. æggehvider. Æggehviden beskytter blommen, som er meget modtagelig for bakterier. Vi bruger jo også udtrykket" Som blommen i et æg" Altså beskyttet. Dyp friske æg i kogende vand nogle få sek. så kan alm. æg trygt anv. til desserter af alle slags. Bakterierne findes udenpå æggeskalle. Vask ofte hænder, når du håndterer æg. Past æg er ikke altid samonella-fri!!

Jytte rændgaard jensen  -  2017-08-08 08:58:39
Surprice betyder jo overraskelse. Og det er overraskende for nye personer, som ikke kender denne dessert. Udvendig brændende varm marengs og inden i iskold is. En skøn dessert, som gæsterne helst skal sidde og vente på, da den skal så kort tid i ovnen og skal serveres straks.

Dennis Johansen  -  2016-10-07 21:21:07
Har i også problemer med at jordbær ikke når at tø op efter 6-7 min i ovnen ?

  -  2016-02-02 11:06:14
Skal afprøves i aften og forhåbentlig nydes ,,og det sammen med et par suveræne gode venner😊

Char  -  2015-08-08 17:20:00
Prøver med chokolade lagkagebund i aften. Hindbærsyltetøj og vanille is.. Glæder mig allerede

LindaP  -  2014-11-16 16:30:45
Lækker lækker. Lavede 3 versioner. 1 med syltetøj og chokolade med alm vanilieis. 1 med hakkede nødder og chokolade med alm vanilieis. Og den sidste "bare" med regnbueis. Det var et hit.

pernille  -  2014-06-13 14:12:44
Smør bunden med Nutella inden isen kommer på.... super lækkert

Birkedal  -  2013-12-28 12:02:25
Sludder Caroline, tværtimod skal man jo huske at det er rå æggehvider derfor (trods hvad medier fortæller) husk at bruge past. æggehvider. Og de bliver ligeså stive som alm. æg...man bruger det jo også til kransekage glasur m.m. det er noget sludder de ikke bliver stive. Og æggehvider får ikke nok varme i oven til at slå evt. bakterier væk...og hvis man ikke står og skal bruge æggeblommerne spare man jo også madspild ved at købe hvider....

Caroline   -  2013-07-14 15:51:40
Lækker! Tip: Husk ikke at bruge past. æggehvider, da de ikke bliver ordentligt stive, ellers kan du tilsætte eddike... :)

Caroline   -  2013-07-14 15:50:41
Lækker! Tip: Husk ikke at bruge past. æggehvider, da de ikke bliver ordentligt stive, ellers kan du tilsætte eddike... :)

Lavigne  -  2011-12-30 12:13:51
Har nogen prøvet at flambére den? Jeg erinndre mig, at vi gjorde det for mange år siden.

  -  2011-05-04 20:49:04
jeg synes det smager vildt godt.

nils  -  2011-01-22 18:09:47
hvad er lagkagebund?

  -  2010-11-10 12:49:25
jeg laver den altid færdig dagen før den skal spises,så tager jeg den direkte fra fryseren til ovnen

Mathilde  -  2010-10-23 12:55:12
Lyder spændende og skal helt sikkert prøves

jytte  -  2010-08-02 23:49:24
mmmhh og nam nam dejlig smag!!!

  -  2010-03-23 19:18:53
vil mene marengesen skiller vis det fryses.... er der andre der ville nikke genkendene til vis jeg siger opskriften kommer fra new york og bliv opfundet slut 70 start 80

nina  -  2010-02-15 01:15:30
kan denne laves med hjemmelavet is? hvis man fryser det hele ned samlet og varmer i ovnen dagen derpå

Christina  -  2010-02-09 00:03:53
Det lyder lækkert. Vil helt sikkert snart prøve den.

Torben  -  2010-02-06 16:24:40
Kan med held laves som portions anretning. Køb en (billig) Tiger-Roulade i Fakta skær en skive for hver - læg skiverne ned og put is ovenpå og marengs..

knud  -  0000-00-00 00:00:00
ovnen bør nok kun stå på 200 grader og så til marengsen er gylden brun

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Smager supergodt med marcipanbund i stedet for lagkagebund