tomater (2 ds. fl. tomater) 5 store tomater (2 ds. fl. tomater)
½
l.
vand ½ l. vand
½
tsk.
presset hvidløg ½ tsk. presset hvidløg
1
løg - i tynde skiver 1 løg - i tynde skiver
2
spsk.
ghee eller smør 2 spsk. ghee eller smør
2
tsk.
stødt koriander 2 tsk. stødt koriander
2
tsk.
stødt spidskommen 2 tsk. stødt spidskommen
½
tsk.
fennikelfrø ½ tsk. fennikelfrø
2
stk.
lauerbærblade 2 stk. lauerbærblade
1
grøn chili - uden kerner 1 grøn chili - uden kerner
1
ds.
kokosmælk 1 ds. kokosmælk
4
dl.
frosne ærter 4 dl. frosne ærter
1
spsk.
sukker 1 spsk. sukker
1
spsk.
frisk mynte - hakket 1 spsk. frisk mynte - hakket
Peber og evt. salt Peber og evt. salt
Opskrift:
Tomater koges meget bløde i vandet og pureres i blender. Svits løg og hvidløg bløde i ghee/smør og tilsæt krydderier, laurbærblade og chili. Svits i yderligere 2 min. Tilsæt kokosmælk og de hakkede tomater og bring det i kog. Tilsæt ærter, dæmp varmen og kog, til ærterne er møre. Smag til med sukker, peber og evt. salt og rør de hakkede mynteblade i.
Suppen serveres varm med ristet chapati, penslet med ghee.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 16374 gange, og udskrevet 416 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider