Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rababertærte

Rababertærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rababertærte, billede 4 Rababertærte, billede 1 Rababertærte, billede 2 Rababertærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
400 gram Rabarber renset vægt
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Dej:
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
Opskrift:
Rabarberne skæres i 2 cm stykker og koges med sukker. Køler af. Evt koges med meget lidt vand.

Dejen æltes sammen og lægges koldt i en time.

Hviderne piskes stive og makronerne vendes i.

2/3 del af dejen rulles ud og lægges i en tærteform el. springform.
Æggehvidemassen fordeles over. Kompotten fordeles over.

Resten af dejen rulles ud og lægges i et fletværk over.

Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn midt i ovnen.

Serveres med cremefraice rørt med lidt vanillesukker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (83 stemmer)

Opskriften er vist 150260 gange,
og udskrevet 7141 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13822 (3291 kcal)
KJ pr. Pers. 1727 (411 kcal)
Vægt ialt 1170 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1181 KJ (281 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anni Kromann  -  2019-06-01 12:12:46
Der skal altså 3 æggeblommer til, hvis man vil komme ud over smuldrerdej stadiet. Der er for meget dej til 1 stor tærteform, og for lidt, hvis 2 tærteforme skal have fletværk, så jeg valgte at trykke dejen ud i 2 store tærteforme og droppe fletværket. Det er ikke en god ide at lægge rabarberkompotten oven på de piskede æggehvide, så jeg satte tærterne i ovnen med rababerkompotten, og efter halv bagetid kom jeg de piskede hvider med makroner på som låg.

Tina   -  2017-05-20 21:46:14
Rigtig go' tærte, men synes man skal bruge lidt mer rabarber

Tilde, Betty & Emma!!!  -  2012-05-18 18:00:47
Vi er i gang med at lave den nu! Mmmh, det ser lækz ud!:-D

Maria  -  2010-06-11 13:20:20
Kan den fryses? Har nemlig et hav af rabarbar i min have pt.

Tigermouse  -  2009-06-14 21:54:18
God kage :) Sprød og syrlig, men kunne godt have brugt mere frugt.

amanda  -  2009-05-22 18:52:40
man kan erstatte makronerne med noget lækker crunchy mysli. det bliver rigtigt lækkert. god fornøjelse

amanda  -  2009-05-22 16:08:51
skal fylden i dejen?

Nilas  -  2009-05-10 17:54:19
Efter min mening er tærten mere lækker med usaltet smør i stedet for margarine.

Jette  -  2008-06-09 18:59:24
Vil også gerne vide om den kan laves et par dage før. Kan den fryses?

Linda  -  2008-05-22 14:35:50
Er der nogen der har bagt tærten dagen før end man skal bruge den ? Kan man det ?

Mie  -  2008-05-16 18:48:33
Den smager rigtig godt med 100g. marcipan under Kompotten

llllllll  -  2008-05-11 10:11:47
fin tærte med god smag

mormortil2  -  2008-05-05 21:00:42
Dejen lægges i køleskab,for at blive kold.Det er det,der menes.

Per  -  2008-05-03 10:37:19
Med lægges koldt menes der at man lægger dejen i køleskabet 1 time.

Yasmin  -  2008-05-01 17:29:48
Jeg er ikke den største bager , så når man siger lægges i kold, hvad menes der ??

rikke  -  2008-05-01 15:25:40
fantastisk kage.. jeg serverede den til min famillie og de sagde at de aldrig havde smagt en bedere kage:) jeg serverede den med cremefraice 18% blandet med vanilliesukker og økologisk citron skal... kan virkelig anbeales.. skal nu til at lave den for 2. gang

  -  2008-03-17 09:09:21
hvor stor skal tærte formen være ?

momogitte  -  2007-07-05 19:52:47
allertiders opskrift. Den vil blive brugt igen.

mogens  -  2007-06-17 15:51:29
dejlig, men spar lidt på sukkeret, og giv bare mere frugt

Peter  -  2007-06-04 22:41:28
denne kage er virkelig god jeg lavede den til hele familien og den blev spist råb og ståb

Margrethe  -  2007-05-29 15:47:17
Jeg har en lignende tærte, men der kommer jeg først kompotten eller hindbær/blåbær, som jeg drysser med lidt kartoffelmel, så det ikke safter så meget og først derefter kommer hvidemassen på. Slutter af med fletværket, som også kan rives på, det er hurtigere

pia jensen  -  2007-05-21 14:07:12
rigtig lækker tærte

Rikke  -  2007-03-12 07:54:15
får englene til at synge

Rebecca Isabell  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker tærte hvis man lige drysser hakket mandler over inden det skal i ovnen og fin hakket chokolade når den er kølet af

Inger  -  0000-00-00 00:00:00
>Superdejligtærte, som jeg laver tilmine børnebørn... jeg prøvede at undgå makronerne, de giver mig hovedpine...

Inger  -  0000-00-00 00:00:00
Superdejlig tærte med friske bær...

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte lidt flere rarbare og siede kompotten. Desuden smuldrede jeg blot dej henover, det blev for svært at lave fletværket. Det er en superdejlig tærte

egon  -  0000-00-00 00:00:00
der kan også bruges blåbær, men så ikke æggehvider det bliver for sødt en dejlig tærte

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Er super med hindbær eller brombær