Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oreganoboller

Oreganoboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.hvedemel
½ l.lunt vand
1 pk.gær
2 æg
1 håndfuld tørret oregano
1 fedpresset hvidløg
2 spsk.olie
 salt
 


Opskrift:
Gæren smuldres ud i halvdelen af hvedemelet. oregano og hvidløg blandes i. alt vandet hældes i, og det hele røres grundigt sammen. denne fordej dækkes med et fugtigt klæde og stå lunt, til dejen begynder at arbejde (10 minutter til ½ time alt efter vejr og temperatur).

Æg, olie, og salt blandes i dejen og resten af melet æltes i, dejen skal være blød. Dejen dækkes med et fugtigt klæde, stilles lunt og hæver til dobbelt størrelse. Dejen slås ned, æltes igennem og deles i små klumper som formes til boller.
Bollerne stilles til hævning, pensles med æg og drysses med salt.

Bages ved normal temperatur i 17-20 minutter. Temperatur og tid afhænger af din egen ovn. Brug den temperatur du normalt bruger når du bager franskbrød, flute og lignende.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)

Opskriften er vist 13761 gange,
og udskrevet 349 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Snedronningen  -  2012-10-03 15:23:35
Uhmm de er super lækre til tomatsuppe:-) jeg tilsatte 1 dl creme fraice i dejen hvilke gjorde bollerne mere luftige og bløde.. Kan varmt anbefales.

Lis  -  0000-00-00 00:00:00
Tilæst 2 fed hvidløg og lidt mere oregano. De er rigtig gode til frokost og. lign

Lisa  -  0000-00-00 00:00:00
Mmmm... Lækkert til en hurtig frokost! Smager især godt med ketchup til! Tilsæt evn. et lille fintrevet løg eller anden grøntsag til dejen. Også lækkert med reven ost ovenpå. For at give flot udseende og lidt ekstra smag kan der tilsættes oregano i ægget til pensling..... God appetit!