Lammepate med mandler i baconsvøb

Lammepate med mandler i baconsvøb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.hakket lammekød
1 æg.
1½-2 dl.mælk
1-2 fedhvidløg presset
2 spsk.citronsaft
1 tsk.rosmarin
1 tsk.salt
15-20 sorte/grønne oliven uden sten
50 g.meget groft hakkede mandler
1 lillerød peberfrugt eller ½ stor
8-10 tynde skiver bacon
 
Opskrift:
Kødet røres til en fars med æg, rasp, mælk, citronsaft, hvidløg og krydderier. Peberfrugten renses og skæres i små tern. Peberfrugt, mandler og oliven blandes i farsen. En 1½ l. aflang bageform fores med baconskiver på tværs af formen, så skiverne ligger op ad siderne og hænger lidt ud over kanten. Farsen trykkes i formen, og baconenderne vippes ind over. Hvis der er et par skiver bacon i overskud, kan de lægges på langs øverst i formen.

Pateen bages midt i en 200 grader varm ovn i 45-50 minutter

Tips:

Pateen kan laves dagen i forvejen. Lammekødet kan erstattes med hakket kalkunkød,. Smager også godt som pålæg på rugbrød i sandwich med salat og krydderurtedressing.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16236 gange,
og udskrevet 584 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

karen  -  2013-02-28 17:05:07
I opskriften nævnes ikke rasp skal det bruges og da hvor meget?

Helle  -  2008-08-28 13:16:06
Er sikkert god - men hvor meget rasp?