Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Pastasalat med blæksprutter og urter

Pastasalat med blæksprutter og urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SalatRet : Salat - Pastasalat

Hovedingrediens : Pasta - Pasta

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.pasta conchiglie
200 g.blæksprutte (10 armet) frisk eller frossen
2 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
1/3 dl.tør hvidvin
200 g.gulerødder
100 g.squash
 bredbladet persille
 salt
 peber
 
 Dressing:
3/8 dl.hvidvinvinaigre
13/16 dl.jomfruolivenolie
 evt. lidt hvidvin
 salt
 peber
 
 


Opskrift:
Pastaen koges al dente, og skylles i koldt vand.

Hvis blæksprutten er frisk skæres arme og hinder af, og den vendes som en strømpe. Skær blæksprutten i 1 cm tykke ringe. Sauter skiverne i nogle minutter i olie. Tilsæt presset hvidløg og efter 1 minuts forløb hvidvin og lidt salt. Lad det hele koge igennem i nogle minutter. Lad det køle hurtigt af.

Tilsæt de julienneskåret urter og det meste af den grofthakkede persille. Ingredienserne til dressingen røres sammen og tilsættes blandingen, indtil konsistensen er passende. Juster smagen med lidt vand. Smages til med salt og peber.

Anretning:
Serveres på et fad drysset med bredbladet persille.

Tips:

En ret der virkelig smager af middelhav. Man kan sagtens tilsætte langt flere urter. Blåmuslinger passer også fint i retten. Blæksprutter kan købes frosne hos fiskehandleren. Undertiden findes de friske fra Skagen. De frosne er udmærkede, naturligvis under forudsætning af, at de ikke har tilbragt for lang tid i fiskehandlerens fryser. Bryder man sig ikke særligt om syntes af de friske blæksprutter, anbefales det at bruge frosne.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9585 gange,
og udskrevet 153 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu