Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Spansk kartoffel omelet

Spansk kartoffel omelet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Omelet

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.kartoffler (skrællede og i tynde skiver)
2-3 løg (i skiver)
5-6 æg
 salt
 olivenolie


Opskrift:
Kom 2-3 deciliter olivenoli på en pande og kom kartoffler og løg i. Kom lidt salt på. De skal nærmest koge langsomt i olie. De må ikke tage farve og du skal røre rundt næsten hele tiden. Pisk æggene i en stor skål og kom lidt salt også på dem. Når kartofflerne er møre, ta' dem op med en hulske og ind i de piskede æg. Hæld så næsten alt olien fra panden ud i en anden skål. Sæt panden som nu kun er fugtig fra den olivenolie hvor du har stegt kartofflerne og løg på konfuret igen og så hæld æggemassen med kartofler og løg i. Ryst lidt med panden for at det ikke klistrer på. Løft lidt en af siderne for at kontrolere hvornår den er færdig på den side og så sæt en stor tallerken på (som kan dække hele panden) og vend panden rundt så du får omeleten på tallerken med den kogte side overst. Fugt eventuelt panden med lidt mere olie hvis det føles for tørt (du kan bruge noget af den olie du brugte til at stege kartofflerne og løg). Lad så glide indholdet af tallerkenen på panden igen så den fugtige del af omeleten er den der kommer i kontakt med panden nu og lad den riste færdig også på den side.

Server altid salat og brød til den spanske omelet.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (22 stemmer)

Opskriften er vist 21997 gange,
og udskrevet 434 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ulrike  -  2009-10-11 15:10:22
Smager godt. Kan fint laves i et tærtefad, efter at kartoflerne og løgene er stegte og så bages færdig i ovnen.

Dansker i Madrid  -  2007-12-06 03:38:19
Det ser ud som den måde vi laver den på her i Madrid. SÅ det kan kun anbefales. Held og lykke.