Kalvegyros på japansk med orangekål og ris
Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød Oprindelsesland : Japan Indsendt : Red : |
|
|
Marinaden blandes godt sammen.
Kødstrimlerne krydres med salt og peber og vendes grundigt i marinaden. Det hele sættes i køleskabet mindst en time. Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut. Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal. Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres i små fileter. Guleroden skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler. I en stor, meget varm pande, brunes kødstrimlerne 2 minutter i lidt olie. Gør det af 2 omgange, så der ikke kommer for meget kød på panden ad gangen - så brunes kødet bedre. Efter bruneringen lægges kødstrimlerne i en skål og dækkes til. Så ristes alle grøntsagerne på samme pande. Fond/bouillon tilsættes og jævnes med maizena efter behov. Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i. Retten blandes hurtigt med creme fraiche og det hakkede purløg. Smages til med salt og peber. Serveres f.eks. med vilde ris. Tips: Når gulerødder skal skæres i tynde skiver, kan du med fordel skære dem "i skæret" på dit rivejern og bagefter skære dem i tynde strimler med en kniv. Hvidkål kan ligeledes snittes i "skæret" - det bliver til strimler af sig selv. |
|
Opskriften er vist 16914 gange,
og udskrevet 388 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne