Kalvegyros på japansk med orangekål og ris

Kalvegyros på japansk med orangekål og ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gyros

Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.kalveinderlår, skåret i tynde strimler
 
 Til marinade:
2 spsk.olivenolie
2 tsk.karry
1 spsk.ketchup
0.5 tsk.tandooripasta
1 løg, finthakket
1 fedhvidløg, skåret i tynde skiver
 salt
 peber
 
 Til orangekål:
200 g.hvidkål (eller Savoykål) i tynde strimler
1 storgulerod
1 appelsin
2.5 dl.lys kalvebouillon
1 lille spsk.maizena majsstivelse
3 spsk.cremefraiche
2 spsk.hakket purløg
 
Opskrift:
Marinaden blandes godt sammen.

Kødstrimlerne krydres med salt og peber og vendes grundigt i marinaden. Det hele sættes i køleskabet mindst en time.

Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut. Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal.

Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres i små fileter.

Guleroden skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.

I en stor, meget varm pande, brunes kødstrimlerne 2 minutter i lidt olie. Gør det af 2 omgange, så der ikke kommer for meget kød på panden ad gangen - så brunes kødet bedre. Efter bruneringen lægges kødstrimlerne i en skål og dækkes til.

Så ristes alle grøntsagerne på samme pande. Fond/bouillon tilsættes og jævnes med maizena efter behov. Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i. Retten blandes hurtigt med creme fraiche og det hakkede purløg. Smages til med salt og peber.

Serveres f.eks. med vilde ris.

Tips:

Når gulerødder skal skæres i tynde skiver, kan du med fordel skære dem "i skæret" på dit rivejern og bagefter skære dem i tynde strimler med en kniv. Hvidkål kan ligeledes snittes i "skæret" - det bliver til strimler af sig selv.





karakterer:
Opskriften er vist 16914 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu