Indbagt pizza

Indbagt pizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinginderfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Indbagt pizza, billede 4 Indbagt pizza, billede 1 Indbagt pizza, billede 2 Indbagt pizza, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
10 gram Gær, frisk
1.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Tomat sauce:
12 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
150 gram Bacon i tern
300 gram Kyllingeinderfilet
2 tsk. Sød chilisauce
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
20 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
   
200 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pensling:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min.

Tomatsauce:
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 minutter. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør".

Fyld:
Steg baconternene på en tør pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Svits kyllingekødet i mindre stykker i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag panden fra varmen og smag til med chilisauce, salt og peber. Skær tomaterne i tynde strimler.

Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter) og læg den på bagepapir.

Kom tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten. Læg herpå fyldet og ost. Luk pizzaen, så den bliver halvmåneformet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl vand. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Fyldet kan smages til med 1 tsk tørret basilikum.





karakterer:
Opskriften er vist 226497 gange,
og udskrevet 6270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (168 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10276 (2446 kcal)
KJ pr. Pers. 5138 (1223 kcal)
Vægt ialt 1317 gram
Vægt pr. Pers. 658 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 780 KJ (185 kcal)
Protein 13.2 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 12.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-06 19:47:14
syns pizzadejen bliver og brødagtig, slet ik luftig

  -   2012-11-11 12:02:30
Kan man godt bruge almindeligt mel?

  -   2012-04-23 22:50:39
den ser super god ud, så den vil jeg da lige prøve at lave til mig og kæresten i weekenden. ! :)

  -   2011-06-08 17:17:28
Smager meget lækkert. Men minder mig ikke rigtig om en pizza - smager mere som en indbagt sandwich eller sådan noget. Måske er det chilisaucen, der gør det. Jeg var nervøs for, om sådan en enkel indbagt pizza var nok til to mennesker, men der var rigeligt - der er meget fyld i.

  -   2011-02-06 15:48:57
Prøv med noget oregano og karry og evt. brocoli mums

  -   2010-12-23 18:52:37
Camilla: Duk an pensle dejen med en smule olie.

  -   2010-05-15 19:51:52
nogen ider hvordan man ikke får brødet hårdt. (hvordan får man den blød lige som når man køber den?)

  -   2010-05-06 17:57:18
Super god. Det er endnu den bedste pizza (tomat) sovs jeg endnu har prøvet, den er helt godkendt her hjemme fra, til både pizza snegle, alt mini pizzaer, pizza både og indbagte pizza'er.....mums

  -   2009-10-14 14:39:51
en pizza der er værd at prøve. den er lækker.

  -   2009-03-25 13:07:49
vi tar den til skoleprojekt nice opskrift mayn.

  -   2008-04-05 15:18:31
God opskrift...mmmmmm har lavet den her pizza mange gange. 5 ud af 5 stjerner

  -   2007-05-22 11:51:06
jea,,, homis,, den er bare 2tal for street god.. den for så meget street respekt,,

  -   2005-01-01 01:01:01
Wow! Jeg har aldrig smagt sådan en god pizza. Jeg tror jeg er blevet fortryllet!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er lige blevet forelsket i en inbagt pizza.. <33

  -   2005-01-01 01:01:01
Lidt mere bacon ville ikke skade. Ellers udmærket!