Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Broccoliterrine med valnødder og ost

Broccoliterrine med valnødder og ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Broccoliterrine med valnødder og ost, billede 4 Broccoliterrine med valnødder og ost, billede 1 Broccoliterrine med valnødder og ost, billede 2 Broccoliterrine med valnødder og ost, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.broccoli
 dl.fløde
4 æg
1 spsk.majsstivelse
150 g.reven ost
75 g.valnøddekerner
1-2 tsk.salt + peber
200 g.små blomkålsbuketter.
 
 Sovs:
3 dl.creme fraiche 18%
1 lillesyrligt æble, revet
2 hårdkogte æg
3-4 spsk.hakket persille
 Karry
 salt
 hvid peber
 


Opskrift:

Broccolien deles i buketter og koges i letsaltet vand i 10 - 15 minutter, til buketterne er helt møre.

Blomkålsbuketterne koges ligeledes i letsaltet vand, til de er knap møre. Alle ingredienserne undtagen blomkål, valnødder og ost hældes i foodprocessoren eller blenderen. Eller broccolien pureres gennem en sigte og røres sammen med de øvrige ingredienser.

Halvdelen af broccolimassen hældes i en bageform (ca. 1 liter). Blomkålsbuketter og valnødder fordeles i formen, og den revne ost drysses over. Resten af broccolimassen hældes over, og formen dækkes med stanniol. Bages i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader C alm. ovn.

Sovs:
Blommerne tages forsigtigt ud af de hårdkogte æg, og hviden hakkes fint. Creme fraichen røres med krydderier, revet æble, hakket persille og æggehvide. Æggeblommerne rives på den fine side af råkostjernet som pynt på saucen eller retten. Retten serveres med en god salat og grovboller. Terrinen kan også anvendes som forret skåret i skiver, serveret portionsanrettet på røde salatblade og pyntet med den kolde creme fraiche-sovs, reven kogt æggeblomme og eventuelt en dusk frisk dild.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19674 gange,
og udskrevet 332 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu