Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Aspargestærte med rejer

Aspargestærte med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Aspargestærte med rejer, billede 4 Aspargestærte med rejer, billede 1 Aspargestærte med rejer, billede 2 Aspargestærte med rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
400 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
200 gram Rejer uden skal, kogte
100 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
  Æggemasse:
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   


Opskrift:

Hak det kolde smør ud i melet og ælt dejen let sammen med creme fraiche og salt. Lad den hvile køligt i ca. 1 time.

Rul den ud og læg den i en tærteform. Tryk dejen fast i kanten og prik bunden godt med gaffel. Sæt formen i en 200 grader varm alm. ovn i 15-20 minutter, til tærtebunden har fået lidt farve.

Skær hovederne af asparges og skær stilkene i 3 cm lange stykker. Hæld stilkene i kogende letsaltet vand og kog dem i 1 minut. Hæld hovederne i og kog kun lige op. Spul aspargesene kolde med koldt vand gennem en sigte og tør dem i køkkenrulle.

Tør de pillede, letoptøede rejer og bland asparges, rejer og ærter i tærten.

Pisk æg, creme fraiche, piskefløde, paprika, salt og peber sammen og hæld æggemassen over fyldet. Pisk rundt, så alt er godt blandet.

Drys evt. mandelflager øverst og sæt formen i den 200 grader varme ovn i 35-40 minutter, til æggemassen er hævet op, let stivnet, og alt er varmt. Flyt fadet højere op de sidste 5 minutter, hvis overfladen skal have mere farve.

Spis grøn blandet salat til.

Tips:

Luksusretten kan bruges som hovedret til 4 eller som forret til 6. Den er også god til buffet eller til en festfrokost. Man kan drysse med pinjekerner i stedet for mandelflager. Drys af blå birkes ser også pænt ud. I stedet for asparges kan man også bruge små broccolibuketter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 100924 gange,
og udskrevet 3867 gange.


Energi:
KJ total 15317 (3646 kcal)
KJ pr. Pers. 3829 (911 kcal)
Vægt ialt 1658 gram
Vægt pr. Pers. 414 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 923 KJ (219 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 16.9 gram
Kulhydrat 11.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hanne Devantier  -  2018-09-05 15:11:37
Kan man fryse den?


Emmabj  -  2012-01-27 17:07:04
kan man bruge noget andet end ærter? tænker tomater eller champignon måske? :)


RejeDudeInden  -  2011-05-10 15:56:42
Det smager altså også rigtig godt med lidt citronskal (skyllet grundigt selvfølgelig)i fyldet ;D


Per  -  2008-05-11 09:38:55
PÅ billedet har vi brugt et 27 cm. i diameter tærtefad, og det kunne kun lige være heri.


Per  -  2008-05-11 09:37:38
Rejerne bør være helt optøede og afdryppede eller presset fri for væde, aspargesene skal også tørres meget omhyggeligt da begge dele afgiver en del væde.