|
3 | kg. | svinelever, skoldes3 kg. svinelever, skoldes | 3 | kg. | sener, hoveder, hjerter og lignende, koges3 kg. sener, hoveder, hjerter og lignende, koges | 6 | kg. | spækterninger, store6 kg. spækterninger, store | 3 | kg. | fersk, fedtafpuds3 kg. fersk, fedtafpuds | 2 | kg. | svære, koges2 kg. svære, koges | | | | 392 | g. | løg. Svitsede392 g. løg. Svitsede | 392 | g. | salt392 g. salt | 500 | g. | sød eller skummet tørmælk500 g. sød eller skummet tørmælk | 2 | spsk. | maggi krydderi ca 50 cm32 spsk. maggi krydderi ca 50 cm3 | 56 | g. | krydderiblanding56 g. krydderiblanding | | | | | | | | | Krydderiblanding til leverpølser nr II Krydderiblanding til leverpølser nr II | 100 | g. | stødt hvid peber100 g. stødt hvid peber | 25 | g. | muskatnød25 g. muskatnød | 25 | g. | ingefær25 g. ingefær | 25 | g. | timian25 g. timian | 12½ | g. | merian12½ g. merian | 10 | g. | allehånde10 g. allehånde | | | |
| |
Leveren og de svitsede løg drejes 2 gange gennem den fineste skive på kødhakkeren, ligeså med det kogte affald.
Derimod drejes de kogte svære 4 gange gennem den fineste skive på kødhakkeren.
Leveren udrøres med lidt suppe i hurtighakkeren, og samtidig tilsættes salt, tørmælk, maggi og krydderiblanding.
Derefter kommes det kogte affald og sværene i, derefter fedtafpudset, og når det hele er pisket godt sammen, æltes de skårne spækterninger i massen, helst med hænderne.
Dog kan spækterningerne også køre nogle gange med massen i hurtighakkeren.
Farsen stoppes nu i sofedtender eller skævtasrme og koges ca 50-60 minutter ved 81-84 grader.
Pølserne afkøles nu godt, og dagen efter røges de pænt lysegule.
Nogle kan også stoppes i brede oksekrogtarme og drejes i ringe.
Disse koges ca 40-60 minutter.
|