Saltindbagt Fisk

Saltindbagt Fisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.fisk (med fastkød er bedst f.eks. havørred) med skind og skæl
 
1 kg.salt
 
Opskrift:
Tænd for ovnen (200 grader) mens du gør fisken klar.

Kom ca. 1 cm. salt i bunden af en bradepande som kan rumme fisken og som tåler at komme i ovnen. Så hælder du resten af din kilo salt ovenpå fisken sådan at fisken er fuldstændig dækket af salt. Pas på at der ikke kommer alt for meget salt ind i fiskens åbning (selvfølgeligt har du før renset fisken for indvoldene og skrabbet nyrerne væk) ellers bliver den for salt. Sæt den straks i ovnen i 25 - 30 minuter. Så er den færdig!

Server salat, brød, ali-oli og kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 17773 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Der skal bruges GROFT salt - gerne lidt fugtigt

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er klart "10" - Her kommer sovsen: Smelt smør i en tykbundet gryde. Mens det bruser kom citronsaft i - lad det bruse af. Kom evt. frisk hakket dild i, eller finthakket rød pebber. Derefter dobbelt så meget piskefløde, som der er smeltet smør. Kog op, reducer til tilpas konsistens. Juster med citronsaft og salt. Giv evt. lidt farve med uægte/ægte safan.