Vegetarfrikadeller

Vegetarfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Vegetarfrikadeller, billede 4 Vegetarfrikadeller, billede 1 Vegetarfrikadeller, billede 2 Vegetarfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
400 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Pastinak, rødbeder og gulerødder rives fint og væden knuges meget godt fra. Æg tilsættes. Mælken opvarmes. Bouillonterningerne opløses i mælken. Løg rives ned i. Hvidløg presses ned i. Salt og peber og mel tilsættes. Røres godt rundt så det hele er fuldstændigt blandet. Er der overskydende væske, skal det hældes fra.

Frikadellerne formes med hænderne, som kugler og lægges på en varm pande godt med fedtstof (halv olie og halv margarine.) Frikadellerne steger ved god varme i 10 min. på alle sider.

Man kan tilsætte hakkede hasselnødder, solsikkekerner eller hvad man nu har lyst til.





karakterer:
Opskriften er vist 89270 gange,
og udskrevet 2576 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5310 (1264 kcal)
KJ pr. Pers. 1327 (316 kcal)
Vægt ialt 1866 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 284 KJ (67 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-05 09:12:22
Min oplevelse er, at hvis man nøjes med 1dl mælk og så putter lidt mere mel i (eller endnu bedre, erstatter melet med 3spsk Husk-fibre) så hænger farsen meget bedre sammen :) Man skal bare samle farsen rigtig hurtigt hvis man bruger Husk-fibre, ellers får man bare husk-klumper :P

  -   2009-04-20 23:38:27
Ja, de er noget sværere end at lave almindelige frikadeller og væsken skal virkelig dryppe fra, MEN de er virkelig gode. Kan anbefale at komme lidt (kværnet) havregryn i blandingen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Udmærkede frikadeller! De er gode og lette, dog virkede det lidt svært at få dem til ikke at være "farsbløde"... Nå, well det er en god opskrift!