Pastinak, rødbeder og gulerødder rives fint og væden knuges meget godt fra. Æg tilsættes. Mælken opvarmes. Bouillonterningerne opløses i mælken. Løg rives ned i. Hvidløg presses ned i. Salt og peber og mel tilsættes. Røres godt rundt så det hele er fuldstændigt blandet.
Er der overskydende væske, skal det hældes fra.
Frikadellerne formes med hænderne, som kugler og lægges på en varm pande godt med fedtstof (halv olie og halv margarine.) Frikadellerne steger ved god varme i 10 min. på alle sider.
Man kan tilsætte hakkede hasselnødder, solsikkekerner eller hvad man nu har lyst til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(27 stemmer)
Opskriften er vist 81773 gange, og udskrevet 2380 gange.
Energi:
KJ total 5310 (1264 kcal)
KJ pr. Pers. 1327 (316 kcal)
Vægt ialt 1866 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 284 KJ (67 kcal) Protein 3.5 gram Fedt 2.1 gram Kulhydrat 9.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2017-10-05 09:12:22 Min oplevelse er, at hvis man nøjes med 1dl mælk og så putter lidt mere mel i (eller endnu bedre, erstatter melet med 3spsk Husk-fibre) så hænger farsen meget bedre sammen :) Man skal bare samle farsen rigtig hurtigt hvis man bruger Husk-fibre, ellers får man bare husk-klumper :P
Christine & Christian - 2009-04-20 23:38:27 Ja, de er noget sværere end at lave almindelige frikadeller og væsken skal virkelig dryppe fra, MEN de er virkelig gode. Kan anbefale at komme lidt (kværnet) havregryn i blandingen.
Stine - 0000-00-00 00:00:00 Udmærkede frikadeller! De er gode og lette, dog virkede det lidt svært at få dem til ikke at være "farsbløde"... Nå, well det er en god opskrift!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider