Jordskokgratin - Jordskokkegratin

Jordskokgratin - Jordskokkegratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jordskokgratin - Jordskokkegratin, billede 4 Jordskokgratin - Jordskokkegratin, billede 1 Jordskokgratin - Jordskokkegratin, billede 2 Jordskokgratin - Jordskokkegratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Jordskokker skrællet vægt
600 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
  Mornay sauce:
3.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Laurbærblade
6 Peberkorn, sorte
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
0.25 tsk. Sennepspulver
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
  Toppings:
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Jordskokker:
Skræl jordskokkerne og læg dem straks i en skål med koldt vand og eddike eller citronsaft så de ikke bliver misfarvet. Skær hurtigt jordskokkerne i tynde skiver. Kom jordskokker og porrer i tynde ringe i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Fordel dem i et ovnfast fad og drys med peber.


Mornay sauce:
I en lille gryde røres mælken sammen med løg i skiver, laurbær og peberkornene. Bringes i kog og tages fra varmen. Trækker i 10 min. Si mælken og kasser løg, laurbærblad og peberkorn.
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet. Røres for jævn varme i 1 min. til blandingen er gylden og boblende. Mælken tilsættes, lidt ad gangen under omrøring. Rør godt mellem hver tilsætning, så det ikke klumper. Når al mælken er tilsat, røres der stadig i saucen for jævn varme til den koger og jævner. Kog 1 min. og tag den fra varmen. Tilsæt sennepspulver og den revne ost. Rør til osten er smeltet og der ikke er klumper. Smag til med salt og peber

Hæld mornay saucen over grøntsagerne og drys med mozzarella og rasp. Gratiner retten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn.

Server med groft brød, kan også serveres med skiver af kogt skinke.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 56444 gange,
og udskrevet 1911 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6548 (1559 kcal)
KJ pr. Pers. 1637 (389 kcal)
Vægt ialt 1945 gram
Vægt pr. Pers. 486 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 336 KJ (80 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gerda  -  2019-04-24 12:01:20
Rigtig godt

Mutter  -  2011-03-28 18:03:09
Det smager kanongodt, og det er den hjemmelavede mornaysovs, der giver retten finesse. - Selv ungerne var begejstrede, og de plejer ikke at kunne lide grøntsager

Miig  -  2009-07-01 18:49:49
Jeg skiftede der der mornay sauce ud med en æggemasse.... uhmm det smager godt... =)

mig  -  2008-01-06 17:26:55
Det smager MEGET godt! Jeg tilsatte LIDT hvidvin... Så blev det bare mani Ficue..