Mango-limemousse

Mango-limemousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 mangofrugt
1 lime, Saft og skal heraf
4 Husblas, blade
150 g.sukker
3 æggehvider
 dl.piskefløde eller 2½ dl ymer
Opskrift:
Befri mangokød for den flade sten og skrællen. Riv limeskallen og gem den. Blend mangokød med limesaften.

Udblød husblassen i koldt vand. Opløs sukkeret for jævn varme i en gryde med ½ dl vand. Pisk hviderne stive, tilsæt under kraftig piskning det smeltede sukker og den revne limeskal og straks efter den udblødte husblas. Pisk til skummet er kølet af.

Med fløde:
Pisk fløden stiv. Vend ca. en tredjedel af mangopuréen i flødeskummet. Vend de afkølede hvider forsigtigt i, de to slags skum skal ikke blandes helt. Vend endnu en tredjedel af mangopuréen i moussen og fordel den i 4-5 portionsskåle.

Med ymer: Vend en tredjedel af puréen i ymeren og vend forsigtigt de afkølede piskede hvider i. Vend endnu en tredjedel af mangopuréen i moussen og fordel den i portionsskåle.

Smag den sidste tredjedel af mangopuréen til med sukker og server den til moussen





karakterer:
Opskriften er vist 20357 gange,
og udskrevet 335 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-20 12:09:54
Kan det bruges som fyld til lagkage?