Lam i kål

Lam i kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Lam i kål, billede 4 Lam i kål, billede 1 Lam i kål, billede 2 Lam i kål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1100 gram Lammebov
2000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i ret tykke skiver/stykker.

Gør kålen i stand. Del den i kvarte og skær i 1 1/2 cm. tykke både.

Læg kål og kød lagvis i en tykbundet gryde med salt og peber. Hæld vand ved og læg låg på gryden.

Retten småsnurrer ved svag varme i ca. 2 timer. Tilsæt evt. mere vand.

Serveres med groft rugbrød, sennep.


karakterer:
Opskriften er vist 53929 gange,
og udskrevet 952 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (138 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11397 (2713 kcal)
KJ pr. Pers. 2849 (678 kcal)
Vægt ialt 3250 gram
Vægt pr. Pers. 812 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 350 KJ (83 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Susanne  -  2022-11-04 10:27:50
Jeg synes denne opskrift mangler “kant”, der mangler fintsnittede løg og hvidløg til at simre med i gryden. Alt eftersmag og behag kan tilføjes karry, spidskommen eller anis og et ordentligt drys persille til at give smag og kulør til en ellers grå ret. Det er ikke som vor mor lavede det, men det smager bedre.