Madplan uge 01 - 2026


Mandag:
Hak løg og hvidløg, Kom olie i en gryde, Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber...
Se mere her
Tirsdag:
Den frosne grønkål tøs og væden presses fra. Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret. Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen...
Se mere her
Onsdag:
En istandgjort oksemørbrad snøres evt. med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i...
Se mere her
Torsdag:
Dressing: Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin. Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes. Bollerne lægges sammen og servers.
Se mere her
Fredag:
Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri. Vend herefter schnitzlerne i salt og peber blandet rasp og læg dem på et...
Se mere her
Lørdag:
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen. Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen. Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og...
Se mere her
Søndag:
Æg og fløde piskes sammen, salt og peber tilsættes. Baconskiverne risten på en pande. Kartoffel og tomatskiver ristes i baconfedtet og fordeles over panden. Æggemassen hældes over og omeletten steges færdig. Omeletten serveres fra...
Se mere her
Fisk:
Rødspætterne lægges med den mørke side opad der skæres ned langs begge sider af rygbenet og udefter så at fileterne stadig er hæftede. Fileterne vendes udefter og fisken vendes i mel, krydres med salt og peber. Brunes 2-3 minutter på...
Se mere her
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt. Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad...
Se mere her
Salat:
Brødcroutoner: Skær skorpen fra brødskiverne og skær dem i 11/2 cm tern. Varm en pande op og rist brødet gyldent, mens man efterhånden tilsætter 1-11/2 spsk. olivenolie. Tilsæt til sidst 1 fed presset hvidløg. Lad croutonerne køle af på...
Se mere her
Forret:
Flæk hummerne på langs. Tag kødet ud, tag også kødet ud af kløerne. Kødet fra halerne og kløerne skæres i mundrette stykker. Bevar skallerne hele. Skallerne kan evt. lægges til tørring i den varme ovn. Sauce: Hak skalotteløgene...
Se mere her
Vegetar:
Blancher grøntsagerne i saltet vand. Lad dem køle af. Vend grøntsagerne i hakkede kapers, estragon, creme fraiche, den ene af æggeblommerne, salt og peber. Læg den optøede butterdej sammen, og rul den ud til dobbelt størrelse. Del...
Se mere her
Dessert:
Bund: Pisk æggehvider og sukker til en stiv masse. Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld dejen i en smurt springform, med bagepapir i bunden. Bages på nederste ovnribbe i ca 45 min ved ca. 170 grader C. Afkøles. Is: Til isen...
Se mere her
Kage i form:
Marcipan og sukker æltes sammen, smør tilsættes lidt efter lidt. Derefter æltes det godt sammen og æggene tilsættes et af gangen. Når to af æggene er kommet i, tilsættes melet, herefter tilsættes resten af æggene. Bradepanden 23x33...
Se mere her
Suppe:
Skallerne ristes godt af, grønsager, tomatpure, peberkorn, laurbærblade, paprika, cayennepeber tilsættes og del hele vendes godt rundt. Hvidvin og fiskebouillon tilsættes og det hele simrer 1-1½ time. Skallerne sigtes fra og suppen...
Se mere her