Krebinetter med ærter og kartoffelmos (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Krebinetter: 
600 g.flæskefars
1 æg
 rasp
 salt
 peber
50 g.smør
 
Tilbehør: 
3 dl.grønne ærter frost
100 g.skalotteløg
 salt
 peber
 sukker
 
Sky: 
150 g.smør
0.5 dl.persille
 
Kartoffelmos: 
1000 g.kartofler
2 dl.sødmælk
50 g.smør
 salt
 peber
 
Krebinetter:
Farsen formes til 4 krebinetter som vendes først i æg og dernæst i rasp. Krydres med salt og peber.

Steges i smør eller margarine 7-8 minutter på hver side, til kødsaften der kommer ud er klar.

Svits ærterne i lidt smør. Bland finthakket løg i og smag til med salt, peber og lidt sukker.

Kog kartoflerne og lav en kartoffelmos.

Brun smørret hårdt og kom hakket persille i. Server straks til krebinetterne.

Kalkunbryst med frisk pasta (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kalkun i strimler
500 g.frisk pasta
5 dl.Hvid mælkesauce 4%
 Frisk basilikum
100 g.champignoner
 
Steg kalkunkødet på en varm pande, så det er gennemstegt.

Tilsæt de hele rengjorte champignoner, og svits dem let. Tilsæt saucen og lad det hele simre i 10 minutter.

Pastaen tilberedes som anført på pakken.

Evt. med salat og lune flutes.

Forloren hare, gammeldags med vildtsovs (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket kalv og flæsk
2 æg
50 g.rasp
50 g.hvedemel
 salt
 peber
0.5 dl.piskefløde
0.5 dl.danskvand
125 g.bacon i skiver
 
 Til stegning
2 dl.mælk
2 dl.bouillon
 
 Sauce:
1 dl.fløde 13%
2 tsk.majsstivelse
 salt
 peber
1 spsk.ribsgele
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 
Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i.

Formes og vikles i bacon.

Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader C. alm. ovn, til farsen er gennemstegt.

Sauce:
Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele.

Søbekål - Svøbekål (torsdag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.letsaltet flæsk
2 l.vand.
200 g.grønkål
 
2 spsk.mellemfine byggryn
 
Flæsket koges i mørt i vandet.

Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min.

Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen).

Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt.

Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen.

Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter (fredag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
 salt
 peber
1500 g.kartofler
250 g.skalotteløg
2 fedhvidløg
2 tsk.rosmarin
2 tsk.merian
1 bdt.persille
25 g.smør
4 dl.bouillon
 
Gnid lammekøllen med salt og peber.

Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time.

Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver.

Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat hertil.

Tips:

Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen.

Skidne æg med sennepssovs (lørdag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 æg
 
Sennepssovs: 
25 g.smør
0.5 spsk.hvedemel
2.5 dl.sødmælk
2 spsk.fiskesennep
 
Kog ca. 2-4 smilende æg pr. person.

Vandet bringes i kog.
Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg.
Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles.

Sennepssovs:
Smelt smørret og rør melet heri, tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med (fiske)sennep.

Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.

Butterdejspakker med kylling og æg (søndag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling hel
 
6 æg
 
250 g.champignon
2 spsk.smør
4 spsk.persille
 salt
 peber
 
6 butterdej plader
1 tsk.rosmarin
1 spsk.friskrevet parmesan
 
Pensling: 
1 æg
 
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter.
Det kan evt. gøres dagen før.
Pluk kyllingen og riv kødet i strimler.

Kog de 6 af æggene 8-10 minutter.
Pil æggene.

Svits champignon i skiver 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber.


Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm.

Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad.

Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader C. alm. ovn.

Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde.

Tips:

Ca. lige så meget rent kyllingekød som champignon, altså 250 gram til 6 pers.