Timian

Kategori:  Krydderurter

Beskrivelse:

Timian egner sig godt til forskellige svampe og grøntsagsretter. Den smager også fint til lammekød og kylling. Kombiner gerne timian med løg og citron.

Timian kan anvendes både frisk og tørret.

I "gamle dage" anvendte man i Danmark næsten kun timian til gule ærter.

Dét har heldigvis ændret sig en del. Er alene uovertruffen, til næsten alle former for stegt kød, råstegte kartofler, i- og på grillmad.

Prøv at smide et stort bundt -helst tørret- timinian på grillkullene. En liflig duft breder sig i hele haven + det gi'r lidt smag til varerne ovenover... Blandes iøvrigt med basilikum, laurbær, purløg, hvidløg, merian, salvie, sar og estragon.


Bladene anvendelige som krydderi i supper, kød og fiskeretter. Fortrinlig med tomater og i marinader, sauce og i retter der simrer i vin som fjerkræ, vildt og skaldyr. Planter er en fin bifoderplante. Bladene er fine i potpourri og dekorative i tørrede dekorationer.

Timian ... klik på billedet for at komme tilbage