Struds

Kategori:  Struds

Beskrivelse:

Strudsen er efterhånden et kendt dyr i Danmark. Den er planteæder, og da den hovedsageligt spiser græs og korn, bliver kødet nærende og velsmagende.

105 kcal. pr. 100 g. gør at strudsekød er det magreste røde kød der findes. Protein indholdet er højt: 20-22 %, og samtidig er kolesterolindholdet meget lavt.

Kødet har sin egen neutrale smag, derfor kan du præge smagen i den retning, som du foretrækker. Strudsekød er en meget fin smagsbærer for marinader, krydderurter eller andre smagsgivere.

Derfor er strudsekød enestående til at kombinere sund ernæring med gode smagsoplevelser.

Steges kødet korrekt er det altid mørt. Strudsekød må ikke steges for meget på grund af det lave fedtindhold. Strudsekød er bedst rosastegt og skal have ca. det halve tid som f.eks. oksekød.

Steger man for længe på det, bliver det meget tørt og kedeligt.

Ved stegning bør strudsekød brunes ved høj temperatur.

Bruges der stegetermometer skal temperaturen være ca. 60 grader i midten af kødet. Strudsekød er alletiders til grill,- også store stykker p.g.a. den korte stegetid.

Husk den sidste afpudsning af eventuelle hinder skal ske inden tilberedning.

Lad altid strudsekødet hvile og trække. Bøf ca. 5 min. Steg ca. 20 min.

Filet
Det bedste kød på strudsen. Kommer fra strudsens ryg. Finere i struktur og mere mørt end køllekød. Filet anvendes som "højreb", "mørbrad" eller som bøf.

Kølle
Bedre og mere mørt end oksekød. Kommer fra lårene. Samme kødstruktur som oksekød, men langt mere mørt og magert. Luksusafpudset.

Strudsekød fra lår og kølle anvendes til steg, bøf, steak's, gryderetter og hakket kød.