Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gorgonzola

Kategori:  Oste

Oprindelse:  Byen Gorgonzola er i dag en kedelig forstad til Milano, men den berømte ost betyder, at byen er med på næsten alle kort over Italien.

Beskrivelse:

En blød og fed skimmelost produceret af komælk og kalve-osteløbe.

Diameteren er mellem 23 og 30 centimeter, højden mellem 16 og 20 centimeter. En hel ost vejer mellem seks og tretten kilo.

Gorgonzola produceres i provinserne Novara, Vercelli og Cuneo og kommunen Monferrato i Piemonte regionen >> samt i provinserne Bergamo, Brescia, Como Cremona, Milano og Pavia i regionen Lombardiet >>.

Men det er absolut Gorgonzolaen fra Novara, der er mest kendt.

Efter tre-fire ugers lagring bliver osten gennemboret med kobber- eller stålpinde, for at sikre ventilation og en ensartet udvikling af muggen.

"Naturlig" eller "sød" Zola Gorgonzola findes i flere udgaver i supermarkedet kølediske og delikatesseafdelinger.

"Naurale" er den faste og stærke udgave, der minder om vores Danablu, mens "dolce" er den bløde Gorgonzola - den bedste er efter min mening den, hvor muggen tenderer til det grønlige og ikke de blå nuancer.

                                                                                                             
Gorgonzola ... klik på billedet for at komme tilbage


Ordet er vist 1391 gange
og udskrevet 0 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu