|
Gorgonzola
|
Kategori: Oste
Oprindelse: Byen Gorgonzola er i dag en kedelig forstad til Milano, men den berømte ost betyder, at byen er med på næsten
alle kort over Italien.
Beskrivelse:En blød og fed skimmelost produceret af komælk og kalve-osteløbe.
Diameteren er mellem 23 og 30 centimeter, højden mellem 16 og 20 centimeter.
En hel ost vejer mellem seks og tretten kilo.
Gorgonzola produceres i provinserne Novara, Vercelli og Cuneo og kommunen Monferrato i Piemonte regionen >> samt i provinserne Bergamo, Brescia, Como Cremona, Milano og Pavia i regionen Lombardiet >>.
Men det er absolut Gorgonzolaen fra Novara, der er mest kendt.
Efter tre-fire ugers lagring bliver osten gennemboret med kobber- eller stålpinde, for at sikre ventilation og en ensartet udvikling af muggen.
"Naturlig" eller "sød" Zola
Gorgonzola findes i flere udgaver i supermarkedet kølediske og delikatesseafdelinger.
"Naurale" er den faste og stærke udgave, der minder om vores Danablu, mens "dolce" er den bløde Gorgonzola - den bedste er efter min mening den, hvor muggen tenderer til det grønlige og ikke de blå nuancer.
|
|
|