Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
Daddel

Kategori:  Frugt

Oprindelse:  Dadlen hører til palmefamilien (Arecaceae) og er en meget gammel kulturplante, som især har været dyrket i det afrikanske-asiatiske ørkenbælte. Nogle mener, at det vestlige Indien er dadlens hjemsted, mens andre peger på området omkring Jordanfloden. Sikkert er det, at dadler har været dyrket i 8000 år i Indien. Spanske missionærer bragte dadler med til Amerika, hvor den dog aldrig har fået nogen væsentlig betydning.

I dag dyrkes dadler især i ørkenområderne i Nordafrika og Mellemøsten med Egypten og Saudi-Arabien som de største producenter.

Beskrivelse:

Daddelpalmen kan blive op til 20 meter høj. Stammen får sit karakteristiske arrede udseende, fordi der hele tiden dannes nye blade, mens de gamle falder af og efterlader et stort bladar. I den store bladkrone, der sidder i toppen af træet, sidder en mængde lange aks. Bestøvningen foretages af vinden. Den udviklede frugtstand vejer ofte omkring 25 kg.

Daddel er en stenfrugt. Frugterne har en hård skal yderst og en hård kerne inderst. Farven er brun og skindet er glat. Dadler anvendes friske, tørrede eller syltede. De friske er ikke helt så søde i smagen som de tørrede.

                                                                                                             
Daddel ... klik på billedet for at komme tilbage


Ordet er vist 2865 gange
og udskrevet 0 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu