Hakket Svinekød 16-18% fedt

Kategori:  Svinekød

Beskrivelse:

Hakket svinekød 16-18%: Hovedsageligt fra forenden/boven og afpuds fra de øvrige udskæringer.

Fedtprocenten i hakkekød har stor betydning for hvad kødet er velegnet til. En tommelfingerregel kan være at vælge de magre varianter til gryderetter og de lidt federe til stegeretter. F.eks. bliver en hakkebøf/karbonade nu engang bedst når man anvender hakkekød med minimum 15% fedt. Det skyldes at fedtet holder på kødets saft og efterlader samtidig luftlommer i kødet når det smelter. Og man behøver ikke være bange for det fede hakkekød, for en stor del af det fedt der er i kødet bliver stegt af under stegningen, og ønsker man ikke fedtet skal man bare hælde det af panden, når stegningen er færdig og lade være at anvende det til sauce.

Hvis man ikke ønsker for fede retter vil det derimod være en god idé at vælge blandt de magre varianter, når man laver gryderetter. Her kan man nemlig ikke altid hælde fedtet fra bagefter, og saucen vil jo sørge for, at kødet ikke bliver tørt, men stadigvæk vil være saftig.

Hakket Svinekød 16-18% fedt ... klik på billedet for at komme tilbage