Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Estragon, Fransk

Kategori:  Krydderurter

Beskrivelse:

Fransk estragon er en flerårig krydderurt og bliver ca. 60 cm. høj. Bladene er skinnende, mørkegrønne, smalle og dufter meget stærkt af bl.a. anis. Urten får små uanselige grønlige blomster, dog sjældent i dansk klima. Den breder sig ved underjordiske udløbere.

Den er et meget velkendt og populær som krydderi, og indgår i blandinger som "Fines herbes" og "Bouquet garni" samt i sovsene bearnaise, hollandaise og tartare.

Frisk estragon har en mild og fin smag, mens den tørrede har en kraftigere smag. Estragon er god til kolde æggeretter, i hvid sovs, til kogt fisk og som krydderi til oksesteg og entrecote.
Er god sammen med a): basilikum, laurbær, kørvel, persille, fennikel og hvidløg. b): syre, brøndkarse, mynte, sar og timian


Anvendes bl.a. i sauce, marinader, kryddersmør, fiskeretter og med kylling og tomat. Indeholder bl.a. A- og C-vitamin.

                                                                                                             
Estragon, Fransk ... klik på billedet for at komme tilbage


Ordet er vist 1565 gange
og udskrevet 1 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu