Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Majsstivelse

Kategori:  Mel - Meltyper

Oprindelse:  Majs stammer fra Peru og Mexico, hvor man har fundet aftryk af vildmajsens pollenkorn, som menes at kunne dateres over 7000 år tilbage. Spanierne bragte majsen til Europa i 1500-tallet, hvorfra den bredte sig til Asien og Afrika.

Beskrivelse:

Der findes omkring 300 forskellige varianter af majs, som er en af de kulturplanter, der har undergået en betydelig udvikling og de sorter vi benytter os af i dag er helt afhængig af dyrkning, idet planten har mistet sin evne til at kaste frø. Majsplanten kan blive op til 6 meter høj og de kolber vi kender bærer oftest gulhvide kerner, men der findes sorter med sorte, røde, blå og violette kerner.

Anvendelse:

Majsstivelse fremstilles efter udtræk af kimen fra majskornet og er et hvidt pulver.

Pulveret er et udmærket fortykningsmiddel. Udrør stivelsen i lidt væde, inden den kommes i den kogende blanding. Kog den nogle minutter for derved at fjerne dens bitre smag.

                                                                                                             
Majsstivelse ... klik på billedet for at komme tilbage


Ordet er vist 6988 gange
og udskrevet 17 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu