Kakifrugt, Sharonfrugt, daddelblomme, persimmon

Kategori:  Frugt

Beskrivelse:

Ved første øjekast ligner kaki-træerne med deres orange-røde frugter lidt for eksotiske appelsintræer i det italienske efterårs- og vinterlandskab. Kaki kaldes i Danmark ofte for sharonfrugt, mens det italiensk navn er caco i ental og cachi i flertal. Andre navne er japansk persimmon eller daddelblomme. Frugten stammer fra Østen, og ligner ikke vores normale frugter. Farven er dybt orange, når kaki'en er moden. Skallen er tynd og blank og smagen er blid og frugtagtig, men ikke særlig påtrængende. I Italien spiser man de modne frugter, som de er, eller man bruger dem til buddinger, marmelade eller tærter.

En naturlig frugt Kaki træet har ikke brug for megen pleje, og frugterne er derfor fri for sprøjegifte og gødningsrester.

Kaki er let afførende. Tre om dagen uden skal til dem, der har problemer i den retning. Og så er Kaki'en naturligt disinficerende og antibakterisk.