Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Squash

Kategori:  Diverse grønsager

Beskrivelse:

Squash er i familie med græskar og agurker.
De heder courgetter på fransk, zucchini på italiensk og baby-marrows på engelsk. Der findes mange sorter og farver af squash, med de grønne, grøn/hvidligt-spættede og stærkt gule er de mest udbredte her i landet.

Opbevaring:
1-2 uger i køleskabet.

Squash er bedst, hvis de er faste og ikke for store. De vaskes og skal ikke skrælles.

Store squash egner sig bedst ti farsering eller purering. De flækkes på langs, og kernerne skrabes ud. Eller de skrælles og udkernes og bruges til mos.

Squash anvendes udskåret i terninger, i skiver eller i bjælker, smørdampede, gratinerede, i supper, gryderetter, svitset, evt. med andre grøntsager i gratin, tærter m.m.

Spæde squash bruges rå i salater. Fintrevne, skrællede squash kan blandes med gær og kagedej.

Squash egner sig kun til frysning, hvis de tilberedes, f.eks. skæres i terninger eller skiver og svitses sammen med løg og evt. tomater. Eller fryses ned som mos. Squash bliver bløde ved optøning. Skrællede, fintrevne squash kan fryses til brug i kager, gærbrød, supper og tærter

                                                                                                             
Squash ... klik på billedet for at komme tilbage


Ordet er vist 24699 gange
og udskrevet 150 gange
Fra:Kommentar