Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
Rabarber

Kategori:  Frugt

Beskrivelse:

Rabarberplanten stammer fra Asien, hvor den har været kendt i folkemedicinen i ca. 5000 år. Dens slægtning lægerabarberen er kendt for sin afførende virkning.

Man har fundet optegnelser om dyrkning i Europa fra 1600-tallet i Italien og England. I begyndelsen blev rabarber kun brugt i medicinsk øjemed, men i 1800-tallet begynder man at anvende planten i madlavningen.

Rabarber blev først kendt i Danmark ca. år 1835. Produktionen af rabarber i Danmark toppede lige efter 2. verdenskrig. I dag er den beskeden og omfatter kun friskvaremarkedet.

Rabarber er en flerårig, hårdfør plante som man normalt kan høste på i 5-10 år. Blomsterstanden kan blive op til 2 m høj, er grenet og har små hvide, cremefarvede blomster.

Rabarber er en staude og egentlig en grønsag, men da den bruges til saft, gele, marmelader og i bagværk regnes den for en frugt. Af en udvokset rabarberplante kan der i snit høstes ca. 30 stilke og der findes forskellige sorter af rabarber f.eks. vinrabarber, jordbærrabarber.

Rabarber er i slægt med syre og indeholder oxalsyre. Oxalsyren kan desværre lukke af for kalkoptagelsen og derfor bør man spise mælk på grøden eller neutralisere syren på anden måde.

                                                                                                             
Rabarber ... klik på billedet for at komme tilbage


Ordet er vist 1433 gange
og udskrevet 3 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu