Pekingand

Kategori:  Ænder

Beskrivelse:

Den originale Pekingand er den specielle art som i det 13. Og 14. århundrede blev opdrættet udelukkende for at blive serveret for kejseren af Kina, hans familie og hans hof. En temmelig omfattende størrelse dengang.

Hele gårde havde ansvaret for at disse kønne slanke hvidfjerede ænder blev fedet op på den rigtige måde og med den rigtige foder. Med tiden blev metoderne forbedret. Udbyttet blev større og de lærte sig kunsten at markedsføre denne delikatesse sådan at lokale restauranter tog retten til sig.

Siden har pekingand i kulinarisk forstand fået synonymværdi med byen Beijing.

Nu om dage er der stort set adgang til pekingænder i alle større byer i hele verden med respekt for sig selv - for der er der mindst én kinesisk restaurant der har retten på menuen. Den grundlæggende ingrediens - anden - er imidlertid nok en anelse forskellig fra den, som kejseren af Kina i sin tid spiste. I dag er det en anden art, opfodret på en anden måde. Og også måden at tilberede den har forandret sig.