Kokosnød

Kategori:  Nødder

Oprindelse:  Kokos palmen er hjemmehørende i troperne, oprindelsen er uklar. Den dyrkes fortrinsvis i Sydasien, på Stillehavsøerne og i Vestafrika.

Beskrivelse:

Kokosnødden har yderst en læderagtig grøn skal der omslutter et lag brune fibre, der dækker en tynd hård brun skal. Allerinderst findes den hvide kappe af frugtkød der omslutter et hulrum fyldt med kokosmælk. En kokosnød kan veje op til 2.5 – 3 kg. Den grønne læderagtige skal er oftest fjernet når nødderne kommer her til landet. Umodne kokosnødder der endnu er grønne kan høstes som drikke frugter, her er frøhviden endnu ikke blevet hård og kan spise med ske. Disse tidligt plukkede frugter er let fordærvelige og bliver kun spist på voksestedet.

Anvendelse:

Saften fra kokos nødden kan drikkes ( kokossaft ) det friske frugtkød kan spises, det revne frugtkød bruges til at fremstille kokos mælk der bla. bruges til jævning, kokos mel kan bruges i desserter, kager og konfekt, der kan fremstilles olie af kokosnødden.

Kokosnød ... klik på billedet for at komme tilbage