Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marcipan

Beskrivelse:

Marcipan er en blanding af mandler og sukker. Kvaliteten er i stor udstrækning afhængig af blandingsforholdet. Mange marcipanblandinger indeholder også abrikoskerner. Marcipan blev antageligt først produceret i Persien (Iran) i det 7-8 århundrede, og blev kaldt "Mautapan". Marcipanen bredte sig over hele Orienten, og blev i det 12-13 århundrede bragt til Sydeuropa - antageligt af korstogsriddere. I de følgende århundreder lærte så hele den vestlige verden produktet at kende. Anvendelsesmulighederne er mange. Vi overtrækker marcipanen i ren tilstand, sammen med nougat eller trøffel, eller blandet med forskellige spirituosa eller frugter.

                                                                                                             





Ordet er vist 410 gange
og udskrevet 0 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu