Lammekølle

Kategori:  Lam og får

Beskrivelse:

Lammekøllen er nok det kendteste stykke på lammet, mør, saftig og velsmagende.

Køllerne kan varierer meget i strøelse afhængig af lammets alder race og udskæring.

For at lette udskæringen kan køllen udbenes helt eller delvist. For meget store køller kan man med fordele dele den over i 2 lige store stykker.

Det er også muligt at skære køllen i skiver til steak eller schnitzel, forskelen er tykkelsen steak'en er tykkest og kan bruges som en bøf.

For at spare på fedtstoffet og at få en sprød fedtkant og en kraftigere lammesmag pandesteges steak og schnitzler først på fedtkanten. Det afsmelte fedt er rilligt fedtstof til stegning af kødsiderne. Stegetiden er ca. 2-4 min afhængig af tykkelse og hvor rosa man ønsker kødet.

Stegetiden efter bruning for en kølle med ben er ca. 1 1/4 - 1 3/4 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes.

Stegetermometret stukket i køllens tykkeste del skal vise 66-88 grader.