|
Debat forum
Det tredie krydderi Fra : Bodil F
| Dato : 2016-04-12 Vist : 913 gange
| Jeg har ikke noget sted kunnet finde oplysning om, hvorledes det tredje krydderi anvendes.
Skal det koges med i retterne og i givet fald hvor længe?
Hvordan dosserer man?
Kommentar Fra : arctic.gastro
| Dato: 2016-05-30
| det tredie kryderi kaldes også for glutamat, det er rent svindel, for det åbner kun smagscentrerne i munden - tungen - så vedkommende "tror at maden har en bedre smag.
Kommentar Fra : arctic.gastro
| Dato: 2016-05-30
| glutamat må ikke koges, det har en uheldig virkning på lige fod som nitrit, nitrit bruges som bekendt for at give "gammelt kød en bedre rød farve.
glutamat serveres sammen med salt og peber.
Kommentar Fra : Peter Lauridsen
| Dato: 2016-07-15
| Det tredje krydderi bidrager med umamismag (kødsmag) til en ret. Generelt anbefales, at umamismagen kommer fra kød, fisk, parmesan, soja osv., da de ingredienser bidrager med flere komplekse smage end blot umami.
Det tredje krydderi har traditionelt været anvendt i Østen, hvorfra vi har taget traditionen op.
Kommentar Fra : mc
| Dato: 2016-10-24
| arctic.gastro sikke da noget fis at lukke ud ang nitrit. nitrit bruges da kun af fuskerer i den sammenhæng du beskriver men i feks pølsemageri er det da et superværn mod evt pølseforgiftning og når jeg laver rullepølse bruger jeg også lidt nitrit for at få den "rigtige" farve det er sgu da ikke fordi jeg bruger gammel kød. Helt fair hvis du har nitrit fobi men du kan da godt skrive sandheden
Kommentar Fra : arctic.gastro
| Dato: 2016-11-18
| mig bekendt er pølser og meget andet svindel pyntet op med nitrit, prøv lige at gennemlæse hvordan fuskerne laver med klister pølse.
Kommentar Fra : arctic.gastro
| Dato: 2016-11-18
| Rullepølse bliver kogt, så derfor burde der ikke være skadelige bakterier i kødet, men Danmark er jo berygtet for kød svindel, og jeg fraråder bestemt almindelige forbrugere, at handle kød hos de berygtede supermarkeder, find en ærlig slagter, der har lært håndværket på den rigtige måde.
Kommentar Fra : arctic.gastro
| Dato: 2016-11-18
| vi havde hestekøds skandalen, men der var intet kød i de pizzaer, det hele var lavet på tilsætningsstoffer.
vi havde fiskeskandalen med Fidusfisk, men der var ingen fisk i pakken, det hele blev lavet af kunstige smagsstoffer på en fabrik på Hadsundvej i Randers - en virksomhed som også lavede kunstige produkter til hospitalerne, for de patienter der havde ''kød alergi.
alergien kaldes også svindel.
Her kan du indlægge en kommentar til dette emne.
Tilbage til kategori "Diverse"Debat forum hovedmenu
|