Aftensmad ideer

Hakkebøf med bløde løg
Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme. Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i...
Se mere her
Danske frikadeller
Rør farsen først med salt og mel sejt. der efter1 æg, og det røres godt igennem, tilsæt de finthakkede løg og rør sej igen. tilsæt mælk, så farsen bliver formfast. Dyp en spiseske i varmt vand, og form frikadellerne inden de kommes på...
Se mere her
Krebinetter
Form 4 lige store krebinetter af svinekødet og krydder med salt og peber. Panering: Vend krebinetterne i sammenpisket æg. Vend dem derefter i raspen Steges gyldne i smør, 4-5 min. på hver side...
Se mere her
Grydestegt kylling
ør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen. Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen. Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og...
Se mere her
Hel kylling i ovn
Kyllingen rengøres og duppes tør med et stykke køkkenrulle og pensles med olie. Gnid med salt ind- udvendig. Kyllingen kan fyldes med frisk persille eller timian. Sættes i ovnen ved 180 grader C varmluft i ca. 60 minutter...
Se mere her
Forloren hare med vildtsovs
Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i. Formes og vikles i bacon. Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm...
Se mere her
Boller i karry
Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller. En gryde med vand bringes i kog, skru ned på...
Se mere her
Svensk pølseret
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler,...
Se mere her
Biksemad med spejlæg
Del baconskiverne i stykker på ca. 2 cm. Rist dem sprøde i halvdelen af smørret og tag dem op med en hulske. Skær løgene i ringe og kog dem klare i det samme fedtstof. Når de har taget en anelse farve, kommes resten af smørret på...
Se mere her
Spaghetti Carbonára
Bacon skæres i tynde strimler og svitses sprøde for jævn varme. De tages op og afdryppes på køkkenrulle. Kom pasta i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm. Pisk æg,...
Se mere her
Hakkebøffer i fad i paprikasauce
Bøffer: Form 6 små bøffer som brunes på begge sider på en stegepande i smør. Tag bøfferne af og læg dem i et ildfast fad. På samme pande ristes skivede champignon i det overskydende fedtstof, tages af og gemmes til servering...
Se mere her
Millionbøf med kartoffelmos
Pil løgene og hak dem groft. Brun dem i en gryde med lidt smør Tilsæt det hakkede oksekød og brun det sammen med løgene til det har fået farve. Bouillon laves ved at opløse en oksekøds bouillon terning i 4 dl. Vand. Når denne er opløst...
Se mere her
Spaghetti bolognese - Pasta kødsovs
Hak løg og hvidløg, Kom olie i en gryde, Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber....
Se mere her
Lasagne
Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand. Simre i ca. 15 minutter. I mens laves den hvide sauce. Smelt smørret, kom melet i og spæd mælken i lidt af...
Se mere her
Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser
Bacon ristes i en gryde tages op på fedsugende papir og gemmes til pynt. Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken. Løg i halve skiver brunes sammen med champignon i skver. Tilsæt...
Se mere her
Se flere opskrifter på hovedretter