Husmandskost-Mormormad opskrifter med svinekød

Danske frikadeller
Rør farsen først med salt og mel sejt. der efter1 æg, og det røres godt igennem, tilsæt de finthakkede løg og rør sej igen. tilsæt mælk, så farsen bliver formfast...
Se mere her
Biksemad
Skær løgene i ringe og kog dem klare i det samme fedtstof. Når de har taget en anelse farve, kommes resten af smørret på. Lad det blive godt varmt, inden kartoffelstykkerne blandes imellem. Skru op for varmen og rist biksemaden til kartoffelstykkerne er gyldne. Rør af og til og smag til med salt og peber...
Se mere her
Boller i karry
En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 an på størrelsen. Tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen...
Se mere her
Stegt flæsk med persillesovs
Varm panden godt op. Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. Drys med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten...
Se mere her
Gammeldags æggekage med bacon
Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen. Hæld æggemassen på panden baconen er stegt på. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ...
Se mere her
Medisterpølse med hvide kartofler og pandesovs
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet. Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges i smør på pande...
Se mere her
Kogt hamburgerryg
Hamburgerryggen lægges i en lille gryde. Dækkes med vand. Lad vandet koge op til det skummer. Tilsæt krydderierne. Skru ned for varmen og læg låg på. Koges ved svag varme i 20 minutter...
Se mere her
Gule ærter med flæsk, medister og rugbrød
Ærterne lægges i blød natten over i rigeligt vand. Flæsket lægges i en gryde med rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, og skummes grundigt. Koges til det er mørt, ca. 2 timer. Kartofler og urterne skæres i tern porrerne i skiver, og koges sammen med flæsket i ca. 20 minutter, tages op. Medisterpølsen koger ca. 5 minutter sammen med flæsket...
Se mere her
Forloren hare, gammeldags med vildtsovs
Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i. Formes og vikles i bacon. Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader C. alm. ovn, til farsen er gennemstegt...
Se mere her
Krebinetter
Form 4 lige store krebinetter af svinekødet og krydder med salt og peber. Vend krebinetterne i sammenpisket æg. Vend dem derefter i raspen. Steges gyldne i smør, 4-5 min. på hver side...
Se mere her
Flæskesteg med sprød svær
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i ca. 1½ time...
Se mere her
Panerede koteletter
Bank koteletterne let med hånden. Vend først koteletterne hvedemel så i det sammenpiskede æg. Derefter i rasp blandet med salt og peber. Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side. Serveres med kartofler, krydret blomkål og brunet smør...
Se mere her
Svinehjerter i flødesovs med kartoffelmos og gele
Hjerterne renses for fedt og sener, og skærres i kvarte. Smørret brunes af i en stegegryde og hjerterne brunes godt. Vand hældes over så det lige dækker, salt, peber og persille tilsættes og låg lægges på. Hjerterne koger 3-4 timer ved svag varme...
Se mere her
Gode Ben (stegeben)
Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune. Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer...
Se mere her
Brunkål med flæsk
Sukker smeltes i en gryde ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret. Kålen hældes i gryden og brunes godt i nogle minutter. Herefter lægges det hele stykke flæsk i midten af gryden og Kålen pakkes godt op om flæsket og der tilsættes lidt vand. Retten små koger i 2-3 time, spædes evt. med ekstra vand undervejs, gryden må ikke koge tør. Smages til med salt, peber...
Se mere her
Grønlangkål
Den frosne grønkål tøs og væden presses fra. Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret. Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens)...
Se mere her
Husmandskoteletter med stuvede ærter og gulerødder
Flæskes skæres i relativt tykke skiver, som til koteletter. Vend først koteletterne i det sammenpiskede æg, derefter i mel og tul slut i rasp blandet med salt og peber. Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side...
Se mere her
Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs
Alle ingredienserne til farsen røres sammen. En sandkageform smøres med smør og beklædes med de store blade hvidkål. Bladene lægges så de hænger ud over kanten, så de kan lukkes hen over som låg til slut. Den grove stilk i bladene kan skæres ud...
Se mere her