Husmandskost-Mormormad opskrifter med oksekød

Hakkebøffer med bløde løg
Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme. Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte...
Se mere her
Hvid labskovs gammeldags
Skær kødet i tern og læg det i en sigte og overhæld det med kogende vand. Kom lidt smørklatter i bunden af en stor gryde, og derefter skiftevis løg og kartofler i skiver, og kødterninger i lag. Indimellem lægges salt, peber og laurbærblade...
Se mere her
Bankekød
Skær oksekødet i tynde skiver og bank dem let. Bland mel med salt og peber. Vend kødskiverne i melet. Brun nogle kødskiver ad gangen i varmt fedtstof. Tag dem op af gryden Brun resten af kødet. Tag det op...
Se mere her
Millionbøf - som mor lavede den
Pil løgene og hak dem groft. Brun dem i en gryde med lidt smør Tilsæt det hakkede oksekød og brun det sammen med løgene til det har fået farve...
Se mere her
Gammeldags oksesteg med glaserede perleløg
Kødet brunes i en gryde i margarinen og drysses med salt og peber. Løgene skæres i kvarte, tilsættes og brunes lidt. Vand hældes ved, og kødet småsteger under låg ca. 2-3 timer til det er mørt. Tilsæt ekstra vand efter behov, gryden må ikke koge tør...
Se mere her
Kogt oksebryst med sursød sovs
Bring vandet i kog og kom kødet i. Inden det begynder at koge igen, skal det lige skummes for det grums (æggehvidestoffer), som samler sig på toppen. Skær toppen af porrerne og skyl dem grundigt. Kom dem i gryden til kødet sammen med salt og peberkorn. Lad kødet koge sagte i 1 1/2 time...
Se mere her
Kalvefrikasse
Kalvekødet skæres i store tern som kommes i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af...
Se mere her
Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce
Løgene halveres og skæres i skiver. Steges bløde i olien i 5 minutter. Tag dem fra og hold den varme i ovnen (150 grader C. alm. ovn). Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes varm...
Se mere her
Bøf Stroganoff
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op. Brun de hakkede løg og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet. Kom kød, løg, champignons i kvarte, tomatpure, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet....
Se mere her
Benløse fugle
Oksekødet skæres i 7-8 skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og peber. Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles, ombindes med garn eller lukkes med stegenåle...
Se mere her
Gullash
Kødet skæres i tern på ca. 2x2 cm. Løget skæres i grove tern. Smør smeltes i en gryde, kød og løg brunes heri. Tilsæt gulerødder i grove tern, tomatpure, paprika, salt og peber. Hæld vand på så det dækker. Bring gryden i kog og simrer retten til kødet er mørt, 1-1½ time...
Se mere her