Citronfromage Opskrift fra Alletiders Kogebogs ugemadplan EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Citronfromage

Antal:
Pers.

Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her



Citronfromage 4 Citronfromage 1 Citronfromage 2 Citronfromage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
  1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
  Pynt: 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Citronmelisse, frisk *
   


Forklaring:

Æggeblommer og sukker piskes hvidt.

Husdblasen blødes op i koldt vand, vrides og smeltes i citronsaften over vandbad.

Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. heri vendes husblasen og til slut stiftpiskede æggehvider.

Pyntes med flødeskum og tynde strimler af citronskal, citronmelisse eller orangestænger eller chokoladekringler.



Energi:
KJ total 8631 (2055 kcal)
KJ pr. Pers. 2157 (513 kcal)
Vægt ialt 861 gram
Vægt pr. Pers. 215 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1001 KJ (238 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 17.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.1 (106 stemmer)

Opskriften er vist 268244 gange,
og udskrevet 20641 gange.

anette  -  2009-04-18 12:48:08
citronfromagen er rigtig god,havde aldrig prøvet at lave det før,og den blev rigtig god....

  -  2010-01-03 18:06:27
Et godt tip: Erstat halvdelen af citronsaften med appelsin saft. Samt tilsæt fint reven citronskal fra 1 citron.

  -  2010-01-17 12:50:47
Super lækker opskrift - smager vidunderligt. Tilsæt evt. reven skal fra en af citronerne i æggemassen, det gør den lidt friskere.....

  -  2010-05-08 13:41:35
Lækker og nem, men jeg brugte lidt mere citron, og rev skal fra 1 citron.

Frederik  -  2010-09-25 15:56:44
Hvorfor står der ikke hvor lang tid det tar og lave eller om den skal hvile og hvor lang tid den skal hvile. hilsen Frederik

kidi  -  2010-10-14 19:03:27
den klumpede for mig , hvad mon jeg gjorde galt syntes ellers jeg fulgte opskriften perfekt

Eva  -  2011-01-07 17:56:20
Husblas kan danne tråde i fromager og desserter, hvis den tilsættes forkert. Fremgangsmåden er: læg husblasbladene i blød i koldt vand 10 minutter. Smelt dem med det vand, der hænger ved, i vandbad. Lad husblasen køle af nogle minutter, inden den hældes i desserten i en tynd stråle og under forsigtig omrøring. Lad desserten hvile, indtil husblasen begynder at stivne – først derefter hældes desserten op i en skål.

sliver1  -  2011-07-12 19:11:06
Jeg vil mene at det er en fejl at det fremgår at husblas skal i EFTER at flødeskum er vendt i? Ihverttilfælde stivner min fromage ikke, hvilket er første gang det er sket for mig. Måske kan det også skyldes at husblasen blev smeltet SAMMEN med citronsaften fra 2 citroner istedet for som normalt "det vand som hænger ved"?

Maria  -  2011-11-04 18:06:40
Super opskrift. Fulgte den fra punkt til prikke og der var ingen problemer overhoved.

  -  2011-12-29 03:09:44
Jeg har lavet den mange gange, og har aldrig haft nogle problemer.

[email protected]  -  2011-12-30 18:43:26
Tip: Kom de tørre husblasblade direkte i citronsaften, og varm den i mikroovn i ca 2 minutter. Rør saften for at sikre at alt er opløst, og giv om nødvendigt lidt mere mikro tid. Det er super nemt.

  -  2012-06-23 20:15:24
Den bedste citronfromage overhovedet :-) Rita

ahmed  -  2012-07-11 17:35:31
eow wallah den er god

Jette fra Tyskland  -  2012-07-30 09:22:54
hvor lang tid skal fromagen staa i køleskabet og stivne?

Dorthe Hørsholm  -  2012-11-12 16:05:40
Verdensklasses dessert nem at lave og smager vidunderligt..

Fie  -  2012-12-30 16:45:32
Den er i køleren, klar til nytårs aften. Nu må vi håbe den er god :D

  -  2013-03-27 23:50:29
Kan jeg få et godt tips til hvordan jeg skal arbejde med husdbladse. Kan bare ikke finde ud af at arbejde med det. det travler vildt meget

  -  2013-03-28 10:19:18
trode ikke der skulle æggehvider i også. Mener ikke jeg har høret det før. Kan man undvære æggehvider

Kirsten  -  2013-04-06 15:38:20
Lavede citronfromagen til fødselsdag i går. Fromagen smagte himmelsk .. men børnene synes at den var for sur, så måske skal man udelade et par citroner ... Havde ingen problemer med husblasen, fromagen stivnede efter et par timer i køleskabet.

Christine beck  -  2013-05-18 17:03:47
Denne dessert kan kun anbefales. Min fam og jeg holder meget af den !!!!

Søberg  -  2013-06-12 10:59:03
Kidi, du har sikkert ikke pisket nok, ellers har gelatinen været for varm.

Lille buster  -  2013-09-12 18:39:52
Fin opskrift! Den skal nok komme til at smage herligt! Kys herfra

Bente  -  2013-09-17 18:01:05
Fantastisk!

  -  2013-10-23 11:05:15
det ser lækkert ud

Madsen  -  2014-02-08 15:35:40
Fantastik dessert, har lavet den mange gange og den er vældig populær hver gang. Jeg smelter husblassen i microovn og rører den i citronsaften, har ikke oplevet problemer med at få den til at stivne. Kan med fordel laves dagen før

  -  2014-07-30 21:27:17
Mega god

Marianne...   -  2014-11-01 21:29:46
Den er super, men da ikke som dessert nytårsaften, det ku da ikke være mere kedeligt, mine gæster ville blive sååå skuffede...;-)

Anne Dorte  -  2014-11-02 19:50:55
Kan fromagen fryses?

Anne  -  2014-11-03 15:49:54
Virkelig god. Kan den fryses?