Forloren hare Opskrift fra Alletiders Kogebogs ugemadplan EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Forloren hare

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Forloren hare 4 Forloren hare 1 Forloren hare 2 Forloren hare 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Danskvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
    1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
  Til stegning: 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Sauce: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Tilbehør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i.

Formes og vikles i bacon.

Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader. Dæmp varmen til 160 grader. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader, til farsen er gennemstegt.

Sauce:
Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele.



Energi:
KJ total 13907 (3311 kcal)
KJ pr. Pers. 3476 (827 kcal)
Vægt ialt 2486 gram
Vægt pr. Pers. 621 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 11.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8 (43 stemmer)

Opskriften er vist 237941 gange,
og udskrevet 15297 gange.

Tove Goth  -  2007-01-18 08:50:46
Vil spørge, om jeg kan bruge andet end rasp og mel, da jeg ikke kan tåle gluten. På horhånd tak.

Tove Goth  -  2007-01-18 08:52:00
Rettelse......forhånd.

Holm  -  2007-01-18 16:29:40
Jeg mener, at "haren" skal have en time for at være gennemstegt. - Og så laver jeg altid Hasselbachkartofler sammen med haren, det passer med tiden, hvis kartoflerne ikke er for store.:-)

Erik  -  2007-01-18 22:15:31
Til Tove: Prøv at komme havregryn i istedet for rasp og mel

Sonja  -  2007-01-21 13:04:23
Hej Tove , som Erik siger det er godt med havregryn i alle farsretter det giver en blødere fars og er så også glutenfri.

Per  -  2007-01-22 21:05:55
Hmmm havregryn er jo ikke glutenfri, men det er jo muligt at skaffe glutenfrit rasp, så det må være det som du kan bruge

Bjarne M  -  2007-01-29 21:47:21
Prøv med persille midt i farsen, smager som vores mor lavede den, og godt med ribsgele i sovsen, så giver den top karater.

grete  -  2007-04-05 09:51:40
Jeg har prøvet at skære bacon fint og blande det i farsen i stedet, det smager simpelthen dejligt

Winnie  -  2007-04-05 11:36:15
Til Tove Kender problemet, brug glutenfrit mel og prøv med lidt sesamfrø i stedet for rasp. Det har vi prøvet flere gange. Der kan også købes specielle havregryn som glutenallergikere kan tåle

Fra Tove Goth  -  2007-04-14 18:34:06
Tak for forslagene. Der er gluten i Rug, Byg, Hvede og Havre, så den med havregryn er ikke god. Jeg ved godt det med glutenfri mel og rasp, men det er meget dyrt. Min tanke var, om jeg kunne bruge kartoffelmel eller maicena mel ??? Tak hvis i kan hjælpe mig.

anne til tove  -  2007-12-06 16:33:59
jeg bruger aldrig mel men resp eller du kan også bruge havergryn , og ikke mælk men danskvand eller bare vand,

Flemming57  -  2009-01-16 10:20:20
Der er mange måder at lave forloren hare på..

bessie  -  2009-02-01 19:15:07
Jeg synes den er meget fersk lidt løg er godt giver smag

Bessie  -  2009-02-03 19:45:13
Den er god men jeg synes den ville smage bedre med lidt løg i.

Rasmus  -  2011-02-02 00:03:44
Jeg ville nok skippe det Margarine. Brug smør istedet, smager langt bedre. Desuden kan man nok godt slippe afsted med 7% oksekød for bare at få retten ned i en rimelig fedtprocent. Hvis man ikke gider den langsomme kartoffelmos, så varm frostkartofler og når de er klar, så blend dem med en anelse mælk og færdig var det! (Kollegiemetoden)

Lillian Pedersen  -  2013-09-25 13:01:17
det er en god ide at komme løg i. Det smager bedre

Christian Bo Jensen  -  2013-10-31 14:59:21
Spørgsmål hvorfor danskvand?

john hannibal  -  2013-11-03 22:03:22
til denne ret smager sukker glaceret perleløg fortrineligt

Nete  -  2013-12-17 00:24:46
Jeg bruger rent okseød, gerne med en lidt høj fedtprocent. Og ja, jeg vil også mene, ½ time er for lidt. Jeg bruner iøvrigt "haren" på en varm pande. Fedtstoffet derfra kasseres. Min farmor spækkede haren med røget spæk, men da man begyndte at kunne få exportbacon herhjemme skiftede mor spækket ud med bacon, men ikke helt som de fleste opskrifter prædidiker. Vi ruller halve skiver bacon sammen og spækker "haren" med disse. Det giver en virkelig god smag. Saucen, ak ja, jeg må indrømme, at jeg bruger en opskrift fra John Prices bog "Spise med Price". Men det kræver, at man har en god fond, og ikke er bange for at lave en tyk afbagning. Den bliver betydelig tyndere, når den blander sig med saften fra oksekødet. skyen er sidet pisker jeg den op med fløde, rønnebærgelé, en smule hvid portvin og gerne en gnalling roquefort eller gorgonzola. Det giver en dejlig "vild" smag.

  -  2014-04-23 18:05:47
Syntes den mangler smag ....